Το Μαξίμου φοβάται την επικράτηση Βίλντερς στην Ολλανδία | Pagenews.gr
Pagenews Team 15 Μαρτίου 2017, 11:40 15 Μαρτίου 2017, 11:40

Στις ολλανδικές εκλογές είναι στραμμένα τα βλέμματα του Μεγάρου Μαξίμου, με το κυβερνητικό επιτελείο να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Η κυβέρνηση δείχνει να φοβάται μια ενδεχόμενη νίκη του Βίλντερς, καθώς αυτό θα σημαίνει πως θα υπάρξει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα. Οι απόψεις του Βίλντερς για μια μια πιο “κλειστή”, ξενοφοβική και εχθρική απέναντι στους “φτωχούς”, είτε είναι Ευρωπαίοι, είτε όχι, είναι γνωστές. Παράλληλα, υπάρχει ανησυχία πως η νίκη Βίλντερς θα δώσει ώθηση και στα υπόλοιπα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, με το Μαξίμου να θεωρεί πως η στάση Γαλλίας και Γερμανίας θα γίνει σκληρότερη σε περίπτωση επικράτησης των ξενοφοβικών κομμάτων.

Εάν, όμως, επικρατήσει ο Ρούτε, το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει ως πιο πιθανό σενάριο τη συνέχιση των συνομιλιών με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ώστε να υπάρξει γεφύρωση των διαφορών Αθήνας-θεσμών. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να πιστεύει πως μέχρι το Eurogroup της 20ης Μαρτίου μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο, με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να βρουν λύσεις σε εργασιακά και μέτρα-αντίμετρα. Την Παρασκευή, μάλιστα, θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών, για να εξεταστεί ο βαθμός προσέγγισης που επιτεύχθηκε.

Ετικέτες: