Ζητούν λύτρα οι Σομαλοί πειρατές που κατέλαβαν το πετρελαιοφόρο | Pagenews.gr
Pagenews Team 15 Μαρτίου 2017, 09:31 15 Μαρτίου 2017, 9:31

Οι πειρατές που κατέλαβαν χθες στα ανοικτά της Σομαλίας, ένα πετρελαιοφόρο με πλήρωμα οκτώ πολίτες Σρι Λάνκα ζητούν λύτρα για την απελευθέρωσή του, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ναυτική Δύναμη.

Οι πειρατές κατέλαβαν χθες ένα πετρελαιοφόρο με σημαία των νήσων Κομόρες, το Aris 13, στην πρώτη πειρατεία που σημειώνεται στα ανοικτά της Σομαλίας από το 2012, και το οδήγησαν στο λιμάνι Αλούλα στην ημιαυτόνομη περιοχή Πούντλαντ.

Η EU Navfor πρόσθεσε ότι μόλις έλαβε ενημέρωση για την κατάληψη του πλοίου έστειλε ένα αεροσκάφος περιπολίας από τη βάση της στο Τζιμπουτί για να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του μέσω ασυρμάτου κάτι που κατάφερε μόλις χθες αργά το βράδυ.

«Ο καπετάνιος επιβεβαίωσε ότι ένοπλοι βρίσκονται στο πλοίο και ζητούν λύτρα για την απελευθέρωσή του. Η EU Naval Force έχει μεταβιβάσει τις πληροφορίες σχετικά με το συμβάν στην πλοιοκτήτρια εταιρεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται όμως πληροφορίες για το ύψος των λύτρων που ζητούν οι πειρατές.

Το πετρελαιοφόρο ανήκει στην εταιρεία Armi Shipping, με έδρα τον Παναμά, και το διαχειρίζεται η Aurora Ship Management στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο απόγειο της δράσης τους το 2011, οι Σομαλοί πειρατές είχαν εξαπολύσει 237 επιθέσεις εναντίον πλοίων στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας.

Ετικέτες: