Αθλητισμός

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Από το Γουδή του 2004 στο Γουδή του 2017

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Από το Γουδή του 2004 στο Γουδή του 2017
«Το γήπεδο του ΠΑΟ θα γίνει στο Γουδή» φώναζαν το 2004 οι φίλοι του Παναθηναϊκού και όπως φαίνεται το Τριφύλλι θα χτίσει εκεί το νέο του «σπίτι». Διαβάστε ποια ήταν τα δεδομένα εκείνης της εποχής.

​H κυβέρνηση δίνει λύση στο γηπεδικό του Παναθηναϊκού με το Γουδή και το χώρο που βρίσκεται πίσω από το νοσοκομείο της Αεροπορίας, μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στην Λεωφόρο και μάλιστα το 2004 είχε πέσει ξανά στο τραπέζι.

Τότε ο Παναθηναϊκός είχε το δίλημμα Ελληνικό ή Γουδή, με την πρόταση να έχει κατατεθεί από τον υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά σε σύσκεψη που είχε με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Παύλο Γιαννακόπουλο τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Θανάση Γιαννακόπουλου και τον πρόεδρο του ΤΑΠ Βλάση Σταθοκωστόπουλου.

Στο άκουσμα Γουδή ή Ελληνικό οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν μόνο μία απάντηση: «πάρτε το χαμπάρι και κάντε τουμπεκί το γήπεδο του ΠΑΟ θα γίνει στο Γουδή». Αυτό έγραφε το πανό της Θύρας 13 σε ένα ματς με την Καλλιθέα, στέλνοντας το μήνυμα στην διοίκηση μη θέλοντας καν να μπουν σε διαδικασία συζήτησης για το Ελληνικό.

Οι ισχυροί άνδρες του Παναθηναϊκού είχαν δείξει την προτίμησή τους στο Γουδή και οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι μαζί με τον Σταθοκωστόπουλο είχαν συμφωνήσει έτσι ώστε μπάσκετ και βόλεϊ να εγκατασταθούν στο χώρο του Μπάντμιντον, δίνοντας την διευκόλυνση στην ΠΑΕ να υποβάλει το σχέδιό της με λιγότερα τετραγωνικά μέτρα σε σχέση με όσα θα χρειαζόντουσαν σε συστέγαση όλων των τμημάτων.

Γουδή με 32.000 θέσεις και… προσφυγές

Το γήπεδο στο Γουδή, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, θα ήταν χωρητικότητας έως και 32.000 θέσεων με την πρόσβαση να γίνεται από τη στάση του Μετρό «Κατεχάκη», τον περιφερειακό του Καρέα, αλλά και τη Λ. Υμηττού. Παράλληλα, με το γήπεδο του μπάσκετ να βρίσκεται ακριβώς απέναντι θα διευκολυνόντουσαν και οι φίλαθλοι, ενώ υπήρχε και χώρος πάρκινγκ.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη πρόταση είχε έρθει από την κυβέρνηση αυτό δεν σήμαινε πως δεν υπήρχαν προβλήματα. Ορισμένα απ΄ αυτά φέρεται να ήταν οι περιορισμένοι -σε σχέση με το Ελληνικό- εμπορικοί χώροι (σ.σ. μία μικρή μπουτίκ και ένα μικρό εστιατόριο), αλλά και οι προσφυγές που θα μπορούσαν να μπλοκάρουν το έργο, κάτι που είχε επισημάνει και ο Σουφλιάς λέγοντας πως η κατασκευή του γηπέδου θα μπορούσε να καθυστερήσει έως και τρία χρόνια λόγω των αντιδράσεων των γύρω Δήμων.

Οι όμοροι Δήμοι ήθελαν τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και όχι γηπέδου, με τον υπουργό να ρίχνει το μπαλάκι στους «πράσινους με την χαρακτηριστική ατάκα: «Το ΥΠΕΧΩΔΕ έδωσε πάσα στον Παναθηναϊκό και περιμένει ξανά την πάσα για να βάλουμε γκολ».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments