Αθλητισμός

Η θέση της κυβέρνησης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή

Η θέση της κυβέρνησης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου που περιλαμβάνει και την ανέγερση γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή, για το οποίο υπάρχει βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα «τύπου Βοτανικού».

Όλες οι λεπτομέρειες που θα αφορούν το πλάνο «Νέα Αθήνα» έχουν τεθεί ήδη επί τάπητος σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στις συνομιλίες που είχαν υπουργοί με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και αναμένεται να δημοσιοποιηθούν με περισσότερες λεπτομέρειες μετά την συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. 

Ζητήσαμε τις θέσεις της κυβέρνησης για το θέμα, που προέκυψε τις τελευταίες ώρες και πήραμε απαντήσεις σε κάποια από τα ερωτήματα που απασχολούν τους φιλάθλους των «πρασίνων». 

Θέση της κυβέρνησης, λοιπόν, είναι ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποκτήσει ένα νέο, υπερσύγχρονο γήπεδο στην καρδιά της πρωτεύουσας, σε κοντινή απόσταση από την ιστορική έδρα του.

Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει εκπονηθεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλιστούν τα χρήματα για την κατασκευή του νέου γηπέδου (θυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και το κονδύλι της Περιφέρειας, ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ) που βρίσκεται στην… άκρη για αυτόν τον σκοπό), ενώ η Alpha Bank είναι η τράπεζα που θα χρηματοδοτήσει το έργο.

Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, για τους οπαδούς του «τριφυλλιού» είναι αν θα προχωρήσει η κατασκευή του νέου γηπέδου ή θα εγερθούν και πάλι διάφορα ζητήματα, όπως συνέβη στην περίπτωση του Βοτανικού.

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι το ολοκληρωμένο σχέδιο που θα παρουσιάσουν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο, δεν θα επιτρέπει καμία αμφισβήτηση. Πρόθεση δεν είναι απλά να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού, καθώς αυτό εντάσσεται σε γενικότερο σχέδιο ανάπλασης της Αθήνας,

Τονίζεται, επίσης, ότι δεν θα υπαρξουν προβλήματα σχετικά με την έκταση που αναμένεται να παραχωρηθεί, με ενδεχόμενες αντιδράσεις όμορων Δήμων, καθώς η κυριότητα της συγκεκριμένης έκτασης (πίσω από το 251 νοσοκομείο Αεροπορίας) ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδωσε τη συναίνεσή. 

Συνολικά, λοιπόν, θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν πρόκειται στη συγκεκριμένη περίπτωση να προκύψει κανένας σκόπελος στην προσπάθεια που θα κάνει, με την υποστήριξή της, ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει νέο γήπεδο στο Γουδή. 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments