Αθλητισμός

«Vodafone Arena», ένα (σχεδόν) απόρθητο κάστρο!

«Vodafone Arena», ένα (σχεδόν) απόρθητο κάστρο!
Η Μπεσίκτας υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης τον Ολυμπιακό στην υπερσύγχρονη «Vodafone Arena» στη ρεβάνς του 1-1 του Καραϊσκάκη για τους «16» του Europa League και εκτός από την ποιότητά της θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί και τη μεγάλη δύναμη της: την έδρα.

​O Oλυμπιακός γνωρίζει ότι το βράδυ της Πέμπτης θα έχει ούτως ή άλλως ένα πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε μια εξαιρετικά ποιοτική ομάδα. Η Μπεσίκτας είναι ένα πλήρες σύνολο το οποίο μπορεί να παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και το οποίο φυσικά έχει την τύχη να διαθέτει στο ρόστερ του ορισμένους πραγματικά χαρισματικούς ποδοσφαιριστές. Όλα αυτά βεβαίως, δυστυχώς για τους αντιπάλους των πρωταθλητών Τουρκίας, μεγεθύνονται όταν οι «Αετοί» αγωνίζονται στο «κάστρο» τους!

Η εντυπωσιακή «Vodafone Arena» αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα της ομάδας του Σενόλ Γκιουνές, με τον Τούρκο τεχνικό να κάνει άλλωστε και αυτός ιδιαίτερη αναφορά στο κομμάτι της έδρας κατά τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Το φαινόμενο «εντός έδρας ήττα» για τη Μπεσίκτας μόνο συχνό δεν είναι, ασχέτως φυσικά με το ότι ο Ολυμπιακός δεν προκρίνεται μονάχα με «διπλό» αλλά και με οποιαδήποτε ισοπαλία άνω του 1-1. Στο φετινό τουρκικό πρωτάθλημα, οι πρωταθλητές Τουρκίας μετρούν 9 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 12 ματς στην έδρα τους με γκολ 29-11, ενώ για να βρει κανείς την τελευταία της ήττα στην τουρκική λίγκα πρέπει να ανατρέξει στο 0-2 από την Ακσιχάρ, στις 29 Δεκεμβρίου του 2015, δηλαδή 22 ματς πριν.

Όσον αφορά δε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Μπεσίκτας έχει υποστεί μόλις μια ήττα στα τελευταία 15 εντός έδρας παιχνίδια της κατά τις 4 τελευταίες σεζόν (2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17)! Πρόκειται για το 1-3 στον αποκλεισμό από τη Μπριζ τη σεζόν 2014-15 και πάλι στη φάση των «16» του Europa League. Κατά τα άλλα, στα υπόλοιπα 14 ευρωπαϊκά εντός έδρας της τελευταίας τετραετίας, μετράει 7 νίκες και 7 ισοπαλίες. Πέντε από αυτές είναι με σκορ 1-1, ενώ υπάρχει ένα ακόμη 0-0 και ένα 3-3.

Τέλος, όσον αφορά στην χρονικά τελευταία ήττα ήττα της Μπεσίκτας στη Vodafone Arena, είναι το 0-1 από τη Φενέρμπαχτσε στο ντέρμπι Κυπέλλου πριν από 5 εβδομάδες, στις 5 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της Μπεσίκτας στα τελευταία 15 εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς:

Διοργάνωση Αντίπαλος Αποτέλεσμα
Europa League Χάποελ Μπερ Σεβά 2-1
Champions League Μπενφίκα 3-3
Champions League Νάπολι 1-1
Champions League Ντινάμο Κιέβου 1-1
Europa League Σκεντέρμπεου 2-0
Europa League Λοκομοτίβ Μόσχας 1-1
Europa League Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1
Europa League Μπριζ 1-3
Europa League Λίβερπουλ 1-0 (5-4 πεν.)
Europa League Τότεναμ 1-0
Europa League Παρτιζάν 2-1
Europa League Αστέρας Τρίπολης 1-1
Champions League (προκ.) Άρσεναλ 0-0
Champions League (προκ.) Φέγενορντ 3-1
Europa League Τρόμσο 2-0

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments