Ελλάδα

Οικογένεια Τσουκάτου: Το απόλυτο success story

Οικογένεια Τσουκάτου: Το απόλυτο success story
Στις αρχές του 1900 κάποιοι Έλληνες αποφάσισαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Περισσότερα από 100 χρόνια αργότερα, τα εγγόνια τους κατακτούν την Αμερική. Το Zoe's Chocolates είναι ελληνικό και έχει φτάσει να σερβίρει τα γλυκά του στα βραβεία Όσκαρ και στον Λευκό Οίκο. Αυτή είναι η ιστορία του.

Υπάρχει άραγε το απόλυτο succes story; Εκείνο που βλέπουμε σε ταινίες χολιγουντιανής παραγωγής και λέμε πως αυτά συμβαίνουν μονάχα στο σινεμά; Υπάρχει και είναι… ελληνικό. Ακούει στο όνομα “οικογένεια Τσουκάτου” και αποτελείται σήμερα από τρία αδέρφια, τη Ζωή, τον Παντελή και τον Πέτρο. Τρία αδέρφια που έκαναν το… american dream πραγματικότητα.

Η Zoe’ s Chocolates είναι η επιχείρηση της οικογένειας Τσουκάτου, η οποία έχει ρίζες στην Αχαϊα και το Λεωνίδιο. Μια επιχείρηση που απογειώνει την σοκολατοποιία και που τα σοκολατάκια της σερβίρονται στα Όσκαρ, στα Έμμυ και στον Λευκό Οίκο. Μια επιχείρηση η ιστορία της οποίας ξεκινάει πριν από πάρα πολλά χρόνια. Και συγκεκριμένα, στις αρχές του 1900.

Όλα ξεκίνησαν απ’ τον έρωτα

“Οι προ-παππούδες μου ήρθαν στην Αμερική στις αρχές του 1900. Έφτιαχναν καραμέλες και τις πουλούσαν στον δρόμο. Δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά, για να φτιάξουν μία ζωή για εκείνους και τα παιδιά τους”, θα πει η Ζωή σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Περίπου εβδομήντα χρόνια αργότερα εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αμερική ο πατέρας των τριών παιδιών, Γιώργος. Πήγε για λίγες μέρες προκειμένου να επισκεφτεί τους γονείς του και να επιστρέψει. Έμεινε για μια ζωή. “Γνώρισε τη μητέρα μου, ερωτεύτηκαν και τα υπόλοιπα, ανήκουν όπως λέμε, στην ιστορία. Ο πατέρας μου είναι τελείως αυτοδίδακτος… ήρθε στην Αμερική με άδεια χέρια, με μόνες αποσκευές τις ικανότητές του και την αγάπη του για τη ζωή”, θα πει η 34χρονη Ζωή.

Και κάπως έτσι, από έναν έρωτα ενός ταξιδιού, “γεννήθηκε” μία από τις πιο πετυχημένες οικογένειες Ελλήνων που ζει και εργάζεται μακριά από τη χώρα μας. 

Ο Γιώργος ξεκίνησε να δουλεύει σε μια μικρή βιομηχανία ζαροπλαστικής που είχαν τα ξαδέρφια του. Δούλευε ως σεφ. Δημιούργησε τη δική του οικογένεια και εκείνη δημιούργησε τη δική τους οικογενειακή επιχείρηση.

Κανένα από τα τρία αδέρφια δεν είχαν αρχικά σκεφτεί πως θα ασχοληθούν επαγγελματικά με τη σοκολάτα. Μεγαλώμενοι μέσα σε αυτή μεν, ακολούθησαν διαφορετική πορεία όσονξ αφορά τις σπουδές τους. Πήγαν στο Πανεπιστήμιο, έπιασαν άλλες δουλειές όταν αποφοίτησαν και κανείς τους δεν σχεδίαζε να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση.

Ώσπου, σε μια οικογενειακή κουβέντα, κατάλαβαν και οι τρεις πως κάτι τους λείπει απ’ τη ζωή τους. Και αυτό το “κάτι” ήταν η μυρωδιά της λιωμένης σοκολάτας, η ικανοποίηση της δημιουργίας. Μπορεί η Αμερική να μην αποτελούσε την κατάλληλη χώρα για να επενδύσεις το 2007, όμως εκείνοι ήταν αποφασισμένοι. Και όταν είδαν σύμφωνο και τον πατέρα τους, προχώρησαν στην ιδέα.

Και εγένετο… Zoe’s Chocolate

Η σκέψη γίνεται απόφαση και η απόφαση γίνεται υλοποίηση. Το Zoe’s Chocolate ανοίγει το 2007 και το όνομά του πηγάζει ακριβώς απ’ αυτό που λέει. “Ζωή”.

Η επιλογή του ονόματος “Zoe” έγινε, γιατί θέλαμε να περιγράφει, αυτό που η εταιρεία σημαίνει για μας τους ίδιους. Το γεγονός ότι “Zoe” σημαίνει “ζωή” έμοιαζε απόλυτα κατάλληλο, από τη στιγμή που η επιχείρηση μας έδινε μία καινούρια ζωή, ένα καινούριο ξεκίνημα για όλους μας”.

Αυτό το ξεκίνημα τους βάζει κυριολεκτικά στην ελίτ της Αμερικής. Τα προϊόντα τους σερβίρονται από τα Όσκαρ μέχρι τα Emmy κι από τον Λευκό Οίκο μέχρι τη Σύνοδο των G8. Έχουν δημιουργήσει σοκολατάκια για την Όπρα, καθώς και σοκολατάκια κατά παραγγελία για τον γάμο του Ζακ Γαλυφιανάκη.

Οι The New York Times, The Washington Post, Wall Street Journal, O Magazine, ABC, Saveur Magazine είναι μόνο μερικά από τα media που έχουν αφιερώσει σελίδες τους για να προβάλουν το απόλυτο success story!

Έχουμε πελάτες από πολλές περιοχές. Κάνουμε παραδώσεις και σε άλλες χώρες. Μεταξύ άλλων, κάναμε τα γλυκά για τον γάμο του Ζακ Γαλυφιανάκη, ενώ και ο George Stephanopoulos είναι λάτρης των γλυκών μας.

Επίσης, κάναμε τα γλυκά που έδωσαν στους συμμετέχοντες της Συνόδου των G8, αλλά και για τους διάσημους καλεσμένους του παραδοσιακού δείπνου ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο, καθώς και τα βραβεία Όσκαρ, τα Emmy και το Food Network για το South Beach Food & Wine festival.

Θα έλεγα πάντως, πως οι πελάτες μας αγαπούν περισσότερο τις γεύσεις του μπακλαβά, του μαύρου βατόμουρου και της καραμέλας με θαλασσινό αλάτι”, θα πει η Ζωή, η οποία είδε εκείνη και τα αδέρφια της να γίνονται έως και πρωτοσέλιδο σε μεγάλα περιοδικά της Αμερικής.

And the Oscar goes to… 

…Zoe’s Chocolate. Ναι, καλά διαβάσατε. Μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, που κάποτε ξεκίνησε από το απόλυτο μηδέν, έφτασε να βλέπει τα προϊόντα της να σερβίρονται στα Όσκαρ, ακόμα και στον Λευκό Οίκο.

Πώς; Κάποιοι από την εταιρεία παραγωγής των Όσκαρ δοκίμασαν κάποτε τα προϊόντα τους. Έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη γεύση τους και ζήτησαν από τα τρία αδέρφια να τους στείλουν επιπλέον δείγματα για να δώσουν και στους υπόλοιπους. Αυτό ήταν. Η απόφαση ήταν να γίνει το Zoe’s Chocolate ο αποκλειστικός δημιουργός των γλυκισμάτων που τρώνε οι διάσημοι αστέρες στα βραβεία.

Αλλά δεν τελειώνουμε εκεί. Κάποια άλλη στιγμή ένας από τους συνεργάτες της Όπρα δοκίμασε τις σοκολάτες και τις… ερωτεύτηκε. Τους άρεσε πολύ η εμφάνιση και η μοναδικότητα των προϊόντων και σκέφτηκε να τα προβάλει. Τα τρία αδέρφια είχαν κατακτήσει την Αμερική με τις υπέροχες γεύσεις των γλυκών τους.

Το μυστικό της επιτυχίας

Ποιο ήταν και παραμένει ακόμα, όμως, το μυστικό μιας τόσο μεγάλης επιτυχίας; Δεν είναι ούτε τα υλικά, ούτε η τέχνη, ούτε η σοκολάτα.

“Ο δυναμισμός της οικογένειας μας και το πάθος γι’ αυτό που κάνουμε. Λατρεύουμε το συναίσθημα. Όταν βλέπεις μία δημιουργία να παίρνει ζωή, δεν μπορείς παρά να είσαι χαρούμενος. Ακόμα νιώθω το ίδιο συναίσθημα όταν ανοίγω ένα κουτί σοκολοατάκια με την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε. Ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός κι αυτό συνέβαλε σε αυτό που σήμερα είναι η “Zoe’s Chocolate”, λέει η Ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments