Ελλάδα

Σοκ και δέος στην ΕΛΑΣ για το τρομοδέμα στο Σόιμπλε – Ψάχνουν πώς πέρασε από το αεροδρόμιο

Σοκ και δέος στην ΕΛΑΣ για το τρομοδέμα στο Σόιμπλε – Ψάχνουν πώς πέρασε από το αεροδρόμιο
Σε επικοινωνία οι ελληνικές με τις γερμανικές αρχές προκειμένου να εξετάσουν αν η συνδεσμολογία παραπέμπει σε εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση, όπως οι Πυρήνες της Φωτιάς που είχαν στείλει και στο παρελθόν "τρομοδέματα" σε Μέρκελ και άλλους στόχους.

Σοκ και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Ελληνική Αστυνομία το πακέτο με τα εκρηκτικά που εστάλη στον Βόλφκαγκ Σόιμπλε με αναγραφόμενο αποστολέα τον Αδωνι Γεωργιάδη. 

Το πακέτο είχε αυτοσχέδιο ωρολογιακό μηχανισμό και τα εκρηκτικά ήταν από πυροτεχνήματα, λένε πηγές από τη Γερμανία. Είναι δε κοινή πεποίθηση ότι εάν το τρομοδέμα δεν εντοπίζονταν από την ασφάλεια του γερμανικού Υπ. Οικονομικών και κάποιος το άνοιγε θα υφίστατο πολύ σοβαρό τραυματισμό. 

Ο προβληματισμός της ΕΛΑΣ έγκειται σε δύο στοιχεία: Αφενός στο πώς πέρασε από τους ελέγχους του αεροδρομίου το πακέτο με τα εκρηκτικά, αφετέρου για το γεγονός ότι η μεθοδολογία παραπέμπει στους “Πυρήνες της Φωτιάς”. Η τρομοκρατική οργάνωση είχε εφαρμόσει την ίδια μέθοδο μέσω ταχυδρομείου και κατά το παρελθόν. 

Ωστόσο ερώτημα παραμένει το πώς το ύποπτο πακέτο πέρασε από τον έλεγχο των ΕΛΤΑ του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, χωρίς να εντοπιστεί το εκρηκτικό του περιεχόμενο.

Μάλιστα υπάρχει και έντονος προβληματισμός στην Αντιτρομοκρατική μήπως οι νεοτρομοκράτες αποστολείς προχωρήσουν σε μαζική αποστολή παρόμοιοων εκρηκτικών δεμάτων με αποδέκτες και άλλους υψηλούς αξιωματούχους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για αυτό έχουν ήδη δοθεί σχετικές εντολές για μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες και άλλους στόχους.

Οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης διαρκή επικοινωνία με τις γερμανικές για να μάθουν την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού για να την συγκρίνουν με άλλες που είχε στείλει μαζικά η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς το 2010.

Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο του 2010 η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς έστειλε συνολικά 14 παγιδευμένα δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα αλλά και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ με φερόμενο αποστολέα το «Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών», ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Επίσης παγιδευμένα πακέτα είχαν αποδέκτες τη Eurojust, τα κεντρικά της Europol, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και οκτώ πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα.Τότε η ΕΛ.ΑΣ και γι αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο η εντολή για την αποστολή του πακέτου στο Βερολίνο να δόθηκε μέσα από τη φυλακή.

Παράλληλα τα δύο ονόματα που υπήρχαν στο φάκελο, του δήθεν αποστολέα, αντιπροέδρου ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και του δήθεν παραλήπτη, του γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι μια σημειολογική ένδειξη για τους στόχους των εγκεφάλων του παρολίγον δολοφονικού χτυπήματος που ενέχει και στοιχεία “τρολαρίσματος”.

Αλλωστε ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε χθες στο twitter, επιβεβαιώνοντας ότι αναγράφονται στο φάκελο τα στοιχεία του ότι «δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments