Γεύση

Γιατί τα μπουκάλια μπύρας είναι πράσινα και καφέ

Γιατί τα μπουκάλια μπύρας είναι πράσινα και καφέ
Κι όμως, στο ξεκίνημα ήταν διάφανα. Τι άλλαξε από τότε;

Γιατί η μπύρα δεν μπαίνει σε μπουκάλι με διάφανο γυαλί; Και γιατί το καφέ και το πράσινο χρώμα είναι αυτό που έχει επικρατήσει στα μπουκάλια της;

Οι απαντήσεις χρονολογούνται από πολύ παλιά και αφορούν τόσο τη μυρωδιά, όσο και τη γεύση της μπύρας, όταν το “αγαπημένο” ποτό άρχισε να μπαίνει στις ζωές των ανθρώπων. 

Το γυαλί επιλέχθηκε από τον 19ο αιώνα ως ιδανικό για την αποθήκευση της μπύρας, ώστε να τη διατηρεί φρέσκια για περισσότερο χρόνο. Τον πρώτο καιρό επιλέχθηκε το διάφανο γυαλί, όμως πολύ σύντομα και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, άρχισαν τα παράπονα σχετικά με τη μυρωδιά της μπύρας, αλλά και την αλλοίωση της γεύσης της. Αυτό συνέβαινε γιατί οι ακτίνες UV διαπερνούσαν από το διάφνο γυαλί, αλλάζοντας γεύση και μυρωδιά.

Η λύση ήρθε με την αλλαγή του χρώματος του γυαλιού, αφού το καφέ χρώμα που επιλέχτηκε δεν επέτρεπε στην ακτινοβολία να επηρεάσει την ποιότητα του ποτού. Το καφέ ήταν το χρώμα που θα έμενε για πάντα στα μπουκάλια της μπύρας, αλλά η έλλειψή του μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έφερε και το πράσινο χρώμα, που επίσης παραμένει ως σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments