Διεθνή

Οι Γάλλοι συνδέουν το δέμα προς τον Σόιμπλε με αυτό που εστάλη στον Τόμσεν. Αναστάτωση στην Ευρώπη

Οι Γάλλοι συνδέουν το δέμα προς τον Σόιμπλε με αυτό που εστάλη στον Τόμσεν. Αναστάτωση στην Ευρώπη
Προς την ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται το ενδιαφέρον των Γάλλων-Live εικόνα από την επιχείρηση της Αστυνομίας. Τραυματίστηκε διοικητική υπάλληλος στα χέρια και το πρόσωπο. Παραλήπτης του τρομοδέματος ήταν ο Πόουλ Τόμσεν. Λαγκάρντ: "Ανανδρη πράξη βίας" - Για "επίθεση" μίλησε ο Ολάντ

Όπως λένε έγκυρες πληροφορίες, οι γαλλικές αστυνομικές αρχές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τις ελληνικές και απέστειλαν οπτικό υλικό (φωτογραφίες) από τον χώρο της έκρηξης στα γραφεία του ΔΝΤ ζητώντας πληροφορίες για την συνδεσμολογία του μηχανισμού και αν και κατά πόσο αυτή η συνδεσμολογία είναι γνώριμη στην ελληνική αστυνομία.

 Υπενθυμίζουμε πως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο Παρίσι από έκρηξη που σημειώθηκε αφού άνοιξε έναν φάκελο στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Σύμφωνα με τις πρώτς πληροφορίες, παραλήπτης του τρομοδέματος, φέρεται να ήταν ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν.

nnnn

nnnn

Επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι, ανέφερε η αστυνομία.

nnnn

nnnn

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη αν η έκρηξη σχετίζεται με τον εκρηκτικό φάκελο που έστειλαν οι Πυρήνες της Φωτιάς στον Βόλφκαγκ Σόιμπλε.

nnnn

nnnn

Ωστόσο, πηγές της ΕΛΑΣ εξέφραζαν νωρίτερα ανησυχίες για το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί και άλλα τρομοδέματα σε αντίστοιχους με το γερμανικό ΥΠΟΙΚ φορείς ανά την Ευρώπη.

nnnn

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πακέτο που εξεράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι περιείχε εκρηκτική ύλη με κάποιου είδους πυροτέχνημα, όπως και εκείνο που είχε στόχο τον Σόιμπλε.

nnn

nnΤα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι βρίσκονται σε κεντρικότατο σημείο, στην Avenue d’lena 64-66, πίσω από την Αψίδα του Θριάμβου και τη λεωφόρο Σανς Ελιζέ. nn

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν, ενώ ο μηχανισμός στάλθηκε με το ταχυδρομείο.

Ολάντ: Επίθεση

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί από που προήλθε ο φάκελος.

Ο Ολάντ χαρακτήρισε “επίθεση” την έκρηξη που σημειώθηκε, αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Λαγκάρντ: Καταδικάζω την άναδρη πράξη βίας, θα συνεχίσουμε το έργο μας

Για άνανδρη πράξη βίας που δεν θα επηρεάσει τη συνέχιση του έργου του ΔΝΤ κάνει λόγο η Κριστίν Λαγκάρντ στην πρώτη της αντίδραση σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

“Ενημερώθηκα για την έκρηξη η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό σε έναν υπάλληλο. Είμαι σε επαφή με το γραφείο και με τους συναδέλφους εκεί πέρα.

Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επιβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ταμείου να συνεχίσει το έργο του σύμφωνα με την εντολή μας.

Είμαστε σε στενή συνερασία με τις γαλλικές αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού και την εξασφάλιση της ασφάλειας του προσωπικού μας”, ανέφερε η Λαγκάρντ.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το αν έφυγε από την Ελλάδα ο φάκελος

Μετά την εξέλιξη με το παγιδευμένο πακέτο που εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με φερόμενο ως αποστολέα τον Αδωνι Γεωργιάδη, στην αστυνομία προσπαθούν να εξακριβώσουν αν τα δύο περιστατικά έχουν σχέση μεταξύ τους.

Ηδη ψάχνουν σε όλα τα ΕΛΤΑ τα αρχεία αποστολών στο εξωτερικών το επίμαχο χρονικό διάστημα. Παράλληλα προσπαθούν να εξακριβώσουν τις πιθανές συνεργασίες που έχουν οι ομάδες των τρομοκρατών στην Ελλάδα με άλλες στο εξωτερικό.

nnn

nnn

Διαρκής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα. Μείνετε συντονισμένοι στο Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments