Στις 28 Μαρτίου η Βουλή αποφασίζει προανακριτική κατά Παπαντωνίου | Pagenews.gr
Pagenews Team 16 Μαρτίου 2017, 11:16 16 Μαρτίου 2017, 11:16

Για την Τρίτη 28 Μαρτίου «κλείδωσε» τελικά η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αιτήματος των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τα εξοπλιστικά προγράμματα που χειρίστηκε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

Αν και η αρχική επιλογή της κυβέρνησης ήταν η επόμενη Τρίτη 21 Μαρτίου, η εν λόγω ημερομηνία συγκέντρωσε επικριτικά σχόλια, καθώς επρόκειτο για μία ημέρα μετά το κρίσιμο Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Έπειτα από διαβουλεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε τελικά η συζήτηση και ψηφοφορία να διεξαχθούν στις 28 του μήνα.

Οι πληροφορίες θέλουν η ημερομηνία συζήτησης να μετακινήθηκε κατόπιν αιτήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δεδομένου ότι στις 21 Μαρτίου θα απουσιάζουν στο εξωτερικό τόσο η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος.

Τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης έχουν διαμηνύσει ότι θα υπερψηφίσουν στην ονομαστική ψηφοφορία, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι αιχμές περί κυβερνητικής προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα επικείμενα μέτρα και τα δημοσιονομικά αδιέξοδα.


Το αίτημα της πλειοψηφίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον κο Παπαντωνίου, αφορά στα αδικήματα της απιστίας κατά του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, από το 1999 και εντεύθεν.

Ετικέτες: