Πολιτική

Στήσιμο κάλπης ”βλέπει” το Reuters

Στήσιμο κάλπης ”βλέπει” το Reuters
Reuters: Διάγγελμα Τσίπρα και αναγγελία εκλογών-Μπορεί και αύριο!

Επίσπευση των εκλογών ”θέλει” το Reuters και είναι θέμα 24ώρων να προχωρήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε σχετική συνέντευξη Τύπου, όπου θα ενημερώνει για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Η φημολογία όλο και πυκνώνει σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, σε βαθμό που έχει φτάσει στις διεθνείς αγορές.

Η συνέντευξη Τύπου, εφόσον τελικά γίνει, θα πραγματοποιηθεί είτε σήμερα είτε αύριο, σύμφωνα με το Reuters. Στο επίκεντρο των όσων θα αναφέρει ο κ. Τσίπρας εκτιμάται ότι θα βρίσκεται ο ρόλος της Γερμανίας στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα εστιάσει στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αποτρέψει τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας. Μάλιστα, ενδεχομένως να απειλήσει ή και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, με στόχο την άσκηση πίεσης προς την πλευρά των δανειστών.

Φυσικά, όπως σημειώνει το Reuters, μία τέτοια απόφαση θέτει σημαίνοντες κινδύνους για τη χώρα, δεδομένων των αποπληρωμών ομολόγων τον προσεχή Ιούνιο. Καταλήγοντας, το βρετανικό πρακτορείο επαναλαμβάνει πως τα παραπάνω αφορούν «σενάρια και φημολογίες», οι οποίες ωστόσο «αξίζουν προσοχής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments