Αθλητισμός

Εντολή Τσίπρα: «Θεμέλια στο Γουδή μέχρι το 2019»!

Εντολή Τσίπρα: «Θεμέλια στο Γουδή μέχρι το 2019»!
​«Τρέξτε το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και θωρακίστέ το απόλυτα νομοθετικά ώστε να μην κινδυνεύει από καμία προσφυγή» ήταν η ρητή εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή. Όπως μας μετέφερε κυβερνητική πηγή, με απόλυτη αξιοπιστία και γνώση του θέματος, ο βασικός στόχος […]

​«Τρέξτε το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και θωρακίστέ το απόλυτα νομοθετικά ώστε να μην κινδυνεύει από καμία προσφυγή» ήταν η ρητή εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή.

Όπως μας μετέφερε κυβερνητική πηγή, με απόλυτη αξιοπιστία και γνώση του θέματος, ο βασικός στόχος της εντολής του Αλέξη Τσίπρα είναι η επιθυμία του να έχουν «πέσει» θεμέλια στο γήπεδο στο Γουδή μέσα στο 2019, πριν από τις προβλεπόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Δεν θέλουμε να έχουμε μείνει στα σχέδια επί χάρτου αλλά να έχει ξεκινήσει το έργο, να έχουν πέσει δηλαδή τα θεμέλια μέσα στο 2019» ήταν η χαρακτηριστική φράση που ακούσαμε.

Από χθες όταν έσκασε σα «βόμβα» η είδηση εκείνο που προσπαθήσαμε να μάθουμε ήταν πόσο πραγματική είναι η βούληση της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Τσίπρα για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Και τούτο επειδή, όπως είναι απόλυτα λογικό, άπαντες το άκουσαν με τεράστια δυσπιστία θεωρώντας ότι πρόκειται για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» το οποίο φέρνει τις… πρόωρες εκλογές πιο κοντά. Με όσες πηγές μιλήσαμε μας μετέφεραν όμως κάτι εντελώς διαφορετικό. Δηλαδή ότι ο πρωθυπουργός θέλει με… τρέλα να κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού και βέβαια συνολικά να πραγματοποιηθεί η μεγάλη ανάπλαση στο δήμο της Αθήνας. Πρόκειται, όπως μας επιβεβαίωσαν, για ένα πρότζεκτ που δουλεύεται εδώ και αρκετό καιρό δίχως να έχει βγει τίποτα προς τα έξω. Κι αυτό είναι αλήθεια.

Στο ερώτημά μας (μετά και από τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού) «πως θα γλιτώσει το έργο από προσφυγές;» η απάντηση που πήραμε από κυβερνητική πηγή ήταν ξεκάθαρη: «Προσφυγή μπορεί να κάνει ο καθένας. Όμως η εντολή του πρωθυπουργού ήταν ρητή. Να το θωρακίσουμε νομοθετικά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχει τύχη καμία προσφυγή στο ΣτΕ. Άλλωστε, το γήπεδο στο Γουδή δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που επρόκειτο να γίνει στον Βοτανικό. Θα είναι ένα νορμάλ γήπεδο 30-35.000 θέσεων, με πολύ ήπιες εμπορικές χρήσεις».

Κι όλα αυτά, σε συνδυασμό με την εντολή-θέληση Τσίπρα προς τους συναρμόδιους (για το έργο και τη συνολική ανάπλαση) υπουργούς για να «τρέξουν» τις νομικές διαδικασίες, να περάσει από τη βουλή ο νόμος και μέσα στο 2019, πριν από τις προβλεπόμενες εκλογές (τον Σεπτέμβριο του 2019 συμπληρώνεται η τετραετία) να έχουν ήδη «πέσει» τα θεμέλια του πράσινου «σπιτιού» στο Γουδή.

Μεγάλο αβαντάζ για τον Παναθηναϊκό η συστράτευση του Δ. Γιαννακόπουλου

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό που αφορά το πρότζεκτ. Το γεγονός ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με δήλωσή του πριν από λίγη ώρα συστρατεύτηκε με τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ ΠΑΟ είναι πολύ σπουδαίο και έτσι εκλαμβάνεται και από την πλευρά του Μαξίμου. Και τούτο γιατί ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται πλέον ενιαίος στη μεγάλη προσπάθεια-διεκδίκηση υλοποίησης του ονείρου του.

Η απόφαση του κ. Γιαννακόπουλου να πει «ναι στο Γουδή» παρά το γεγονός ότι (όπως δήλωσε, άλλωστε) εξακολουθεί να πιστεύει πως η καλύτερη λύση ήταν το ΟΑΚΑ, εκτός από σπουδαία απέδειξε για ακόμη μία φορά πως ξέρει να αφουγκράζεται τα «θέλω» του κόσμου της ομάδας του και να βάζει το συμφέρον του Παναθηναϊκού πάνω απ΄όλα. Κι αυτό είναι τεράστια υπόθεση στο ξεκίνημα ενός έργου το οποίο αν υλοποιηθεί δεδομένα θα αλλάξει προς το καλύτερο την ιστορία του τριφυλλιού.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments