Διεθνή

Ελβετία προς Τουρκία: Δεν διώκεται η ελευθερία του λόγου

Ελβετία προς Τουρκία: Δεν διώκεται η ελευθερία του λόγου
Αρνητική η Ελβετία στο αίτημα της Τουρκίας να συνδράμει νομικά στη δίωξη ενός «κατηγορούμενου» για εξύβριση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ελβετία απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας να συνδράμει νομικά στη δίωξη ενός «κατηγορούμενου» για εξύβριση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς έκρινε πως τα λεγόμενα του ανθρώπου που διώκεται έγιναν στον πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου σύμφωνα με τις ελβετικές διατάξεις.

«Η Ελβετία παρέχει βοήθεια στους ξένους εισαγγελείς μόνο όταν το αδίκημα που εξετάζεται αποτελεί και για τη χώρα ποινικό αδίκημα αλλά η περίπτωση που ζητά η Τουρκία να εξεταστεί δεν συμπίπτει με αυτήν την προϋπόθεση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικαιοσύνης.

«Αν εκφραστεί παρόμοια κριτική για κάποιο μέλος της ελβετικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο μιας πολιτικής συζήτησης, δεν θα αποδοθεί κάποια κατηγορία καθώς αυτή θα ενταχθεί στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τρία παρόμοια αιτήματα εκ μέρους της Τουρκίας εξακολουθούν να εκκρεμούν και θα εξεταστούν ξεχωριστά όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ελβετική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να απαγορευθεί η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Ζυρίχη παρά την αντίθεση των τοπικών αρχών. Η ομιλία όμως τελικά ακυρώθηκε καθώς δεν βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος διεξαγωγής της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments