Διεθνή

Γερουσιαστής του Τραμπ ζητά να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Γερουσιαστής του Τραμπ ζητά να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα
Ασκούν πιέσεις στον Αμερικανό πρόεδρο για το ζήτημα.

Πρόταση-βόμβα από τον γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών Μπιλ Χουιζένγκα, ο οποίος ζητά να βγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο γερουσιαστής, μιλώντας στο Κογκρέσο, ανέφερε επίσης πως ακόμα και αν οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποτρέψουν τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα θα μπορούν να εναντιώνονται σε κάθε μεταρρύθμιση μέχρι να ξεπληρώσει η Ελλάδα το χρέος της.

«Το ΔΝΤ υποτίθεται πως πρέπει να είναι δανειστής τελευταίας ανάγκης, όχι ένα φύλλο συκής, ένας δανειστής πρώτης επιλογής για τις χώρες της Ευρωζώνης», ανέφερε κατά την εισήγησή του.

Ο Χουιζένγκα είναι μέλος του υπέρ-συντηρητικού Tea Party, που πιέζει τον Ντόναλντ Τραμπ να λάβει εδώ και τώρα αποφάσεις για το ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ δεν είναι ταμείο που διασώζει πολιτικά κόμματα στα μέλη που δανείζει, ούτε πρέπει να είναι ο μικρός εταίρος άλλων οργανισμών που δεν κατορθώνουν να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους», είπε και συνέχισε: «Εδώ και επτά χρόνια, το ΔΝΤ χρησιμοποιείται ως ασπίδα από τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης προς τους ψηφοφόρους τους, κι αυτό έχει πλήξει την φήμη του ΔΝΤ, έχει επιμηκύνει την δυστυχία στην Ελλάδα και έχει αναβάλει δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης, που όμως απαιτείται να γίνουν».

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του σε συνέντευξή του είχε δηλώσει πως η Ελλάδα πως είναι «πρωτίστως ευρωπαϊκό ζήτημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments