Πολιτική

Καμία πρόοδος για τα ενεργειακά

Καμία πρόοδος για τα ενεργειακά
Τηλε-αδιέξοδο...

Άκαρπες απέβησαν οι συζητήσεις και οι αντεγκλίσεις δύο ωρών, με τηλεδιάσκεψη, μεταξύ υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και θεσμών, με επίκεντρο τα ενεργειακά.

Ενδεικτικό του κλίματος και του αποτελέσματος, ήταν αυτό που είπε μεταξύ σοβαρού κι αστείου, αξιωματούχος της κυβέρνησης κατά την έξοδο του ελληνικού κλιμακίου από το γραφείο τηλεδιάσκεψης «Τσακωθήκαμε για δύο ώρες και τελικά δεν υπήρξε συμφωνία. Αναζητείται τρόπος να συγκλίνουμε μέχρι τη Δευτέρα, ημέρα του Eurogroup».

Συζήτηση για πώληση του 17% της ΔΕΗ, που βρίσκεται «παρκαρισμένο» στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν υπάρχει ούτε υπήρξε, σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και ευρωπαϊκές πηγές. Αυτό που έχει προκαλέσει την εμπλοκή στις διαβουλεύσεις είναι η απαίτηση των δανειστών να πωληθούν μονάδες παραγωγής ρεύματος (κυρίως υδροηλεκτρικά και φυσικού αερίου), στο πλαίσιο απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, κάτι που η ελληνική πλευρά απορρίπτει. Η βασική θέση του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος είναι ότι οι πλειστηριασμοί (ΝΟΜΕ) ενέργειας μπορούν να αποδώσουν το ίδιο αποτέλεσμα, ενδεχομένως μαζί με κάποιες άλλες μεταρρυθμίσεις- παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, αναζητείται με τους Θεσμούς μια διατύπωση δύο- τριών παραγράφων στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, με την οποία επί της ουσίας θα παραπέμπεται το θέμα των ενεργειακών στο τέλος του ’17 για επανεξέταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments