Πολιτική

Καταπέλτης ο Κοτζιάς για Γερμανία και Μέρκελ

Καταπέλτης ο Κοτζιάς για Γερμανία και Μέρκελ
''Η Γερμανία θέλει να απομυζήσει την Ελλάδα''.

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στο περιοδικό National Interest, J. Heilbrunn. Δεν δισστάζει να ”καρφώσει” την Γερμανία και το ρόλο που παίζει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα.

Όπως λέει, οι Γερμανοί έχουν ηγετικό ρόλο και ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα, λέει ο υπουργός Εξωτερικών και προσθέτει ότι ότι η Γερμανία δεν επιδιώκει την ανάπτυξη, αλλά θέλει να απομυζήσει την Ελλάδα. Όπως λέει στη Γερμανία «η δομή της εξουσίας βασίζεται στην οικονομική και όχι στην πολιτική ή τη δημοκρατική εξουσία. Έτσι, οι Γερμανοί είναι οι ισχυρότεροι. Έχουν ηγετικό ρόλο και ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα. Πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί εξαιτίας της συμπεριφοράς των ελίτ της».

Στη συνέντευξή του, ο κ.Κοτζιάς σημειώνει επίσης ότι η Ελλάδα έχει πληγεί σκληρά από το προσφυγικό και καταλογίζει στην Άνγκελα Μέρκελ ότι δεν αντιλήφθηκε την έκταση του προβλήματος όταν ξέσπασε, αφού εκείνη την περίοδο ήταν επικεντρωμένη στα ζητήματα της οικονομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments