Αθλητισμός

ΑΕΚ: Η “κατάρα” του Περιστερίου (vids)

ΑΕΚ: Η “κατάρα” του Περιστερίου (vids)
Το εξαιρετικά αρνητικό ιστορικό στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της με τον Ατρόμητο κηνυγάει να σπάσει η ΑΕΚ, καθώς η τελευταία φορά που είχε νικήσει τους Περιστεριώτες ήταν πριν 7,5 χρόνια.

Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ επικράτησε του Ατρομήτου εκτός έδρας ήταν τον Αύγουστο του 2009 και σίγορα η προϊστορία μεταξύ των δύο συλλόγων θέτει ως φαβορί την ομάδα του Περιστερίου.

​Ήταν 30 Αυγούστου του 2009, δεύτερη αγωνιστική αλλά ουσιαστικά πρεμιέρα της σεζόν 2009-10 (το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό είχε αναβληθεί για έναν μήνα λόγω των πυρκαγιών στην Αττική), όταν η Ένωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου του Γιώργου Δώνη εκτός έδρας, χάρη σε ένα κοντινό πλασέ του Αργεντινού Ίσμαελ Μπλάνκο μετά από εντυπωσιακή ενέργεια το δανεικού από την Λίβερπουλ Ούγγρου επιθετικού Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος είχε κλέψει την παράσταση στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, στο 58ο λεπτό.

Ακολούθησαν πέντε αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Περιστέρι, με την πρώτη να είναι αυτή τον Δεκέμβριο του 2010, τέσσερις ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στην Χάιντουκ στο Σπλιτ (3-1) για το Europa League. Παρά την αποβολή του Σενεγαλέζου ανασταλτικού μέσου Πάπα Μπούμπα Ντιόπ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Ένωση, στην πρώτη θητεία του Μανόλο Χιμένεθ, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ίσμαελ Μπλάνκο στο 85′, για να δεχθεί όμως την ισοφάριση λίγο πριν τη λήξη του 90λεπτου από έναν πρώην παίκτη της, τον Ηλία Αναστασάκο.

Αυτό το τέρμα του Μπλάνκο το 2010 ήταν το τελευταίο της ΑΕΚ σε αυτό το γήπεδο στο πλαίσιο του πρωταθλήματος (σκόραρε ο Ραφίκ Τζιμπούρ στην εκπνοή του περυσινού ημιτελικού για το τελικό 1-1 που έδωσε την πρόκριση στους κιτρινόμαυρους), με τον Ατρόμητο να επικρατεί στους επόμενους τέσσερις αγώνες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0)! Η αρχή έγινε την σεζόν 2011-12, με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να σημειώνει δύο νίκες-καρμπόν με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε αυτή του Νίκου Κωστένογλου, στην κανονικής διάρκειας της Super League και στην 4η αγωνιστική των Play Offs.

Η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής της σεζόν 2012-13, η οποία κρίθηκε με το γκολ του Κώστα Γιαννούλη στις καθυστερήσεις, δεν αντέχει κριτικής καθώς ήταν το απόγευμα που συνδυάστηκε με τον οριστικό υποβιβασμό του Δικέφαλου Αετού για πρώτη φορά στην 89χρονη (τότε) Ιστορία του. Πέρυσι και συγκεκριμένα στις 7 Φεβρουαρίου του 2016, ο Ατρόμητος του Τραϊανού Δέλλα κατάφερε να σταματήσει το σερί νικών της ΑΕΚ του Γκουστάβο Πογέτ, με τον Εντουάρντο Μπρίτο (ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής στο αποψινό παιχνίδι) να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα εκείνου του ματς στο 53ο λεπτό.

Δείτε τα videos:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments