Διεθνή

“Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ”, φώναζε ο δράστης του Ορλί

“Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ”, φώναζε ο δράστης του Ορλί
Ανατριχιάζουν οι τελευταίες κουβέντες του δράστη λίγο πριν πέσει νεκρός: "Κάτω τα όπλα σας. Σηκώστε τα χέρια στο κεφάλι. Θα έχουμε νεκρούς". Η αστυνομία κρατάει και έναν ξάδερφό του, εκτός απ' τον πατέρα του και τον αδερφό του.

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες φέρνουν στο φως οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού σχετικά με τον δράστη στο αεροδρόμιο του Ορλί, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

“Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ”, φώναζε ο 39χρονος, ενώ απειλούσε τον κόσμο φωνάζοντας: “Θα έχουμε νεκρούς”.

Πριν απ’ αυτό και σύμφωνα με τις καταθέσεις των στρατιωτών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, ο Ζιγιέντ Μπεν Μπελγκασέμ έβαλε το αεροβόλο πιστόλι που κρατούσε στο κεφάλι μιας στρατιωτίνας και φώναξε στους συναδέλφους της: “Κάτω τα όπλα σας. Σηκώστε τα χέρια στο κεφάλι”.

Οι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Μπελγκασέμ.

Με βάση την επιλογή του στόχου και τις ενδείξεις περί ριζοσπαστικοποίησης του δράστη δικαιολογείται ο χειρισμός της επίθεσης ως τρομοκρατικής, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε επίσης ότι άλλοι τρεις άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία, λέγοντας πως πρόκειται για τον πατέρα, τον αδελφό του και έναν ξάδελφό του, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγη ώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments