Διεθνή

Το sms του τρομοκράτη στην οικογένειά του – Πυροβόλησα αστυνομικούς!

Το sms του τρομοκράτη στην οικογένειά του – Πυροβόλησα αστυνομικούς!
Στη δημοσιότητα φωτογραφία του-Αυτόπτης μάρτυρας, συγκλονίζει με τις περιγραφές του...

Αμέσως μετά την επίθεση του ο τρομοκράτης με την ένδειξη, ”ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος”, έστειλε SMS στον πατέρα του και τον αδερφό του με τη φράση ”πυροβόλησα αστυνομικούς. Φράση με την οποία είναι άγνωστο ακόμα αν τους τους άφηνε εμβρόντητους ή απλά τους ενημέρωνε.

Συγκλονιστική η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα που μεταφέρει λεπτομέρειες από τις κινήσεις του τρομοκράτη, όταν επιτέθηκε στην αστυνομικό.

«Ο δράστης κρατούσε μια στρατιωτικό όμηρο, την κρατούσε από το λαιμό, ενώ με το όπλο της απειλούσε άλλους δύο στρατιωτικούς», λέει ο 58χρονος Ντομινίκ, που ήταν έτοιμος να ταξιδέψει με την γυναίκα του στον Άγιο Δομίνικο.

«Άκουσα φωνές και είδα στρατιωτικούς να κινούνται. Ένας άντρας κρατούσε μια γυναίκα στρατιωτικό όμηρο, την κρατούσε από το λαιμό και απειλούσε άλλους δύο στρατιωτικούς με το όπλο της. Ήταν σοβαρό. Αμέσως μετά εμείς απομακρυνθήκαμε, κατεβήκαμε τις σκάλες και άκουσα πυροβολισμούς», λέει ο άντρας. Μάλιστα προσθέτει πως πριν φύγουν, πρόσεξε μια τσάντα στην μέση της αίθουσας: «Δεν ξέραμε τι είχε μέσα».

Ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν “γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών”, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μπρουνό λε Ρου, και πρόκειται για έναν Γάλλο ηλικίας 39 ετών, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Ο δράστης διέφυγε κλέβοντας το αυτοκίνητο μίας γυναίκας οδηγού, αφού την απείλησε με όπλο. Το όχημα εντοπίστηκε από τις αρχές κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου Ορλί, όπου παίχτηκε η δεύτερη «πράξη» της επίθεσης. Λίγο νωρίτερα το πρωί, ο δράστης του Ορλί είχε τραυματίσει έναν αστυνομικό σε βόρειο προάστιο με ένα πιστόλι που τον σημάδευε στην καρδιά στη διάρκεια τροχαίου ελέγχου, προτού διαφύγει.

Ο πατέρας και ο αδελφός του τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ “χαιρέτισε το θάρρος” των αστυνομικών και των στρατιωτικών απέναντι σε ένα “ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο”.

Σχεδόν 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τον νότιο τερματικό σταθμό και οι επιβάτες που βρίσκονταν στον δυτικό τερματικό σταθμό περιορίστηκαν εκεί, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ. Οι κανονικοί ρυθμοί στο Ορλί-Νότια αναμένεται να επιστρέψουν το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ADP Ογκουστίν ντε Ρομανέ, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Δεν υπήρξαν τραυματίες, πρόσθεσε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν εκρηκτικά, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον πρώτο όροφο του νότιου τερματικού σταθμού στη ζώνη για το κοινό, ακριβώς πριν από τους ελέγχους.

Μια περίμετρος ασφαλείας δημιουργήθηκε και σημαντική αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε στο δεύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας μετά το Παρί-Σαρλ ντε Γκολ (Ρουασί), με 31 εκατομμύρια επιβάτες το 2016 το οποίο εξυπηρετεί 55 χώρες.

“Σε κατάσταση σοκ” οι τρεις στρατιωτικοί της περιπολίας που έγινε στόχος του δράστη στο Ορλί έλαβαν ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η επιχείρηση Sentinelle, τμήμα της οποίας αποτελούσαν, δημιουργήθηκε έπειτα από τις επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 στο Παρίσι. Αυτή η σειρά δολοφονικών τρομοκρατικών επιθέσεων είχε στόχο κυρίως την εφημερίδα Charlie Hebdo και ένα εβραϊκό μίνι μάρκετ.

Σημειωτέον, 130 θάνατοι έχουν σημειωθεί από το Νοέμβριο του 2015, όταν έγινε το γνωστό, πολύνεκρο χτύπήμα στο Παρίσι, ως εκ τούτου, η πόλη του φωτός εξακολουθεί να παραμένει υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments