Οικονομία

Ομοβροντίες από Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ

Ομοβροντίες από Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ
Αρνητικές επισημάνσεις για την ελληνική οικονομία και τη διαπραγάτευση, από τους δύο ισχυρούς άντρες της Ε.Ε.

Σε μία από τις συχνές του αυστηρές συστάσεις προς την Αθήνα, προχώρησε και πάλι ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. 

Ο Σόιμπλε επεσήμανε πως δεν πρόκειται να εκταμιευθεί καμία δόση προς την Ελλάδα εάν πρώτα δεν συμφωνηθεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα, ενώ σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε πως είναι στο χέρι της Αθήνας εάν η αξιολόγηση θα κλείσει. Συμπλήρωσε δε, πως είναι προς το συμφέρον της Αθήνας να ολοκληρωθούν γρήγορα οι συζητήσεις.

Αναφορικά με το θέμα του ελληνικού χρέους, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υποστήριξε ότι «τώρα και οι εταίροι μας στην Ουάσινγκτον [ΔΝΤ] κατανόησαν πως μια ελάφρυνση [χρέους] δεν είναι δυνατή βάσει των ευρωπαϊκών συνθηκών».

Στο ίδιο πνεύμα, όμως, κινήθηκε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος  υπογράμμισε πως «είναι ο πρώτος που παραδέχεται ότι η ελληνική οικονομία ακόμη δεν έχει ανακάμψει». «Στόχος είναι, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα με όσο το δυνατόν λιγότερα δάνεια, να ανακάμψει» είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments