Αθλητισμός

Απίστευτη ατάκα από γκολτζή της ΑΕΚ: «Σιγά τους παίκτες που έχει ο Παναθηναϊκός»

Απίστευτη ατάκα από γκολτζή της ΑΕΚ: «Σιγά τους παίκτες που έχει ο Παναθηναϊκός»
Ο killer της Ένωσης κόντρα στο τριφύλλι μιλά για το αθηναϊκό ντέρμπι. Τί λέει για Αραούχο-Μπεργκ και ποιο ζευγάρι βλέπει στον τελικό του Κυπέλλου!

Είναι από τους ποδοσφαιριστές ταύτισε το όνομά του με την ΑΕΚ, έκανε μεγάλη καριέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου έμεινε για 10 χρόνια έχοντας σημειώσει 94 γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αυτό όμως που έκανε τον Κώστα Νικολαΐδη να ξεχωρίζει, ήταν η παράδοση που είχε στο σκοράρισμα όποτε η Ένωση αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό!

Οχτώ φορές έχει ματώσει τα πράσινα δίχτυα. Ακόμα και την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στη Λεωφόρο, το 1965, σημείωσε δύο τέρματα και βοήθησε τον Δικέφαλο να φύγει με το διπλό. Ο παλαίμαχος γκολτζής είχε και άλλα ρεκόρ, αφού ήταν ένας από τους τέσσερις Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν καταφέρει να σκοράρουν σε οκτώ συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος.

Αυτό το ντέρμπι, στο ΟΑΚΑ δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτά του παρελθόντος. «Δεν αισθάνεσαι μπάλα. Γήπεδα ήταν αυτά που ήταν παλιά. Ο κόσμος ήταν στα κάγκελα», αναφέρει ο Κώστας Νικολαΐδης στον SportDog για την ατμόσφαιρα των συγκεκριμένων παιχνιδιών. Κατά τον βετεράνο μεσοεπιθετικό ,η Ένωση έχει τον πρώτο λόγο έναντι του «τριφυλλιού», του αρέσει πολύ ο Αραούχο, σέβεται τον Μπεργκ, αλλά δεν θεωρεί, ότι το σύνολο των «πρασίνων» υπερτερεί των «κιτρινόμαυρων». «Δεν τους υποτιμώ αλλά… σιγά τους παίκτες που έχουν», αναφέρει με το δικό του μοναδικό ύφος σε μία συνέντευξη, στην οποία δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει για το μείζον θέμα του γηπέδου, αλλά και τις μάχες στο Κύπελλο Ελλάδας.

Τί θυμάστε από αυτά τα ντέρμπι;

«Πέρασε πολύς καιρός, αλλά τα θυμάμαι όλα, από το πρώτο μου ντέρμπι στη Λεωφόρο, το 1965 (δες βίντεο) όπου τους κερδίσαμε και είχα σκοράρει μέχρι τα τελευταία μου παιχνίδια στα Φιλαδέλφεια. Δεν ξεχνιούνται».

Που οφειλόταν η ρέντα σας κόντρα στον Παναθηναϊκό;

«Δεν ήταν ρέντα. Εκτός από τον Παναθηναϊκό έχω βάλει και 6 γκολ στον Ολυμπιακό. Γενικώς έχω σκοράρει με όλες τις ομάδες. Είναι περισσότερο θέμα ικανότητας και προπόνησης παρά ρέντα. Γιατί, εγώ, δεν έπαιζα ως καθαρός επιθετικός, ήμουν μεσοεπιθετικός. Αυτοί την στιγμη δεν υπάρχουν μεσοεπιθετικοί. Απλά υπάρχουν μέσοι που προωθούνται και κάνουν παιχνίδι. Όπως ο Μάνταλος για παράδειγμα που είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Δεν είναι όμως καθαρός μεσοεπιθετικός. Έχει αλλάξει πολύ το ποδόσφαιρο. Πίσω από το σέντερ φορ παίζαμε 4-3-3 και 3-5-2 ή 4-4-2.

Εγώ έπαιζα ως κρυφός επιθετικός και ήμουν ικανός στο σκοράρισμα. Τότε έπρεπε να κάνουμε καλή ζωή και να προπονούμαστε για να είμαστε σε φόρμα. Τώρα αν δεις Έλληνα ποδοσφαιριστή να είναι τεχνίτης και μπαλαδόρος σου κάνει μεγάλη εντύπωση. Πλέον υπάρχει συνεχές τρέξιμο και αλλαγή θέσεων. Δεν βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει, να κάνουν τις κινήσεις τους και να φτιάξουν παιχνίδι. Είναι εντελώς διαφορετική εικόνα. Έχει γίνει πολύ πιο γρήγορο το παιχνίδι. Όλα τα κάνουν τα γήπεδα που πλέον οι αγωνιστικοί χώροι είναι καλύτεροι και τα φάρμακα. Βάζουν μία ένεση στον κώλο και τρέχουνε πάνω κάτω».

Το κυριακάτικο παιχνίδι πως το βλέπετε;

«Είμαστε σε καλή κατάσταση. Η εικόνα μας με τον νέο προπονητή έχει αλλάξει. Νομίζω, ότι βαδίζει καλά η ομάδα. Πιστεύω, ότι ο Παναθηναϊκός είναι χειρότερος. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και θα το πάρουμε το παιχνίδι. Τώρα τα πράγματα δεν είναι οπως εκείνη την εποχή. Τότε παίζαμε Έλληνες εναντίον Ελλήνων για τα πιστεύω μας και το πάθος μας. Ήταν διαφορετική η αίσθηση με σήμερα, όπου το άθλημα είναι καθαρά επαγγελματικό. Δεν συγκρίνονται οι εποχές. Αλλά αν παίξουν, όπως έπαιξαν στα τελευταία παιχνίδια, με την έλευση του Χιμένεθ, νομίζω, ότι η ομάδα θα το πάρει το παιχνίδι. Πρέπει να το πάρει γιατί το χρειαζόμαστε».

Ο Παναθηναϊκός όμως έρχεται ανεβασμένος στο ΟΑΚΑ μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…

«Δυο, τρία καλά παιχνίδια έκανε. Δεν ήταν μέχρι τώρα σταθερός. Άλλαξε και εκείνος προπονητή. Στα ντέρμπι μέσα παίζουν διαφορετικά. Η ΑΕΚ είναι καλύτερη από τον Παναθηναϊκό».

Ο γκολτζής της ΑΕΚ, ο Αραούχο σας αρέσει;

«Για τα ελληνικά δεδομένα αυτήν τη στιγμή δείχνει πάρα πολύ καλές ικανότητες. Ξέρει μπαλίτσα. Τη χτυπάει όπως πρέπει, κινείται σωστά, ξεμαρκάρεται και μας έχει δώσει μία πολύ καλή εικόνα που μας έλειπε από την ομάδα μας. Είναι από τις καλύτερες μεταγραφές που έχουμε κάνει. Όλες οι άλλες ήταν μετριότητες. Δεν πρέπει η ΑΕΚ να κυνηγάει θέση στην πεντάδα».

Ο Μπεργκ πως σας φαίνεται;

«Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής για την Ελλάδα. Εθνική Σουηδίας παίζει και δεν είναι αμελητέο πρόσωπο. Θέλει παραπάνω προσοχή από τους άλλους. Από εκεί και πέρα δεν έχουν τίποτα. Τί είναι; Σιγά τους παίκτες που έχουν. Δεν τους υποτιμώ. Έναντι των δικών μας εννοώ. Αυτήν την στιγμή εχουμε έναν επιθετικό (σ.σ. Αραούχο) που σκοράρει με ευχέρεια και ανεβάσει όλη την ομάδα. Γίνεται δουλειά από πίσω μέχρι να φτάσει η μπάλα στα πόδια του».

Το κλίμα σε αυτά τα παιχνίδια, σήμερα, έχει καμία σχέση με τα ματς εκείνης της εποχής;

«Όχι, καμία σχέση. Καταρχήν αυτό το γήπεδο (σ.σ. ΟΑΚΑ) δεν είναι για ποδόσφαιρο. Αυτό είναι για να κάνεις ολυμπιακούς αγώνες κάθε 30 χρόνια. Δεν αισθάνεσαι μπάλα. Γήπεδα ήταν αυτά που ήταν παλιά. Ο κόσμος ήταν στα κάγκελα. Μέχρι τα κουλουάρ υπήρχαν οπαδοί. Γινόταν χαμός. Ζούσες την επαφή με τον κόσμο. Τώρα δεν βλέπεις τον παίκτη μπροστά σου, όχι τον απέναντι. Γήπεδα είναι η Λεωφόρος και το Καραϊσκάκη».

Τον αγώνα που κάνει η ΑΕΚ για να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια τον παρακολουθείτε στενά;

«Βεβαίως. Έχουμε την αγωνία μας, γιατί γεννηθήκαμε και ανδρωθήκαμε ποδοσφαιρικά. Περάσαμε πολλά χρόνια εκεί και μακάρι να γίνει. Απορώ πως ένας δήμαρχος βάζει εμπόδια. Σίγουρα έχει συμφέροντα».

Πιστεύετε, ότι έχει κριθεί το πρωτάθλημα ή θα υπάρξουν εκπλήξεις;

«Δεν νομίζω να υπάρξει έκπληξη. Ο Πανιώνιος δεν θα αντέξει. Δεν μπορεί ξαφνικά να βρεθεί στο προσκήνιο, για να διεκδικήσει πρωτάθλημα, επωφελούμενος γκέλες του Ολυμπιακού. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, άξια βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αλλά δεν νομίζω, να αντέξει την πίεση. Για να φτάσεις να λες, ότι χτυπάς πρωτάθλημα, πρέπει κάθε χρόνο να το κυνηγάς και να έχεις μπαρουτοκαπνιστεί. Η ΑΕΚ πέρσι που ανέβηκε στη Super League, δεν μπορούσε να αντέξει την πίεση. Δεν έγιναν και σωστές μεταγραφές και δεν ήρθαν σωστοί προπονητές. Έτσι πιστεύω».

Η ΑΕΚ τον έχει τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο;

«Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού, στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός έχει καταξιωμένους παίκτες. Μπορεί να πούλησε μερικούς, αλλά έχει παίκτες καλούς. Και ας έχουν μία αγωνιστική πτώση τώρα. Περνάει μία κάμψη ο Ολυμπιακός και μπορεί να επανέλθει. Αρκεί να μην επανέλθει στο παιχνίδι με εμάς (γέλια)».

Στον τελικό, αν περάει η ΑΕΚ, ποιον θα θέλατε ως αντίπαλο;

«Αν αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό, νομίζω, ότι τον ΠΑΟΚ θα έχουμε αντίπαλο. Και δεν τον θέλω τον ΠΑΟΚ, θέλω τον Παναθηναϊκό. Καθόμαστε και μιλάμε τώρα για πρωταθλήματα και τίτλους και σκέφτομαι, ότι η ΑΕΚ έχει περάσει πάρα πολλά. Κάποιοι ξεπούλησαν την ομάδα, σαν την Ελλάδα σήμερα. Καλά που βρέθηκε ο Μελισσανίδης που έχει λόξα με την ΑΕΚ. Αλλιώς θα βολοδέρναμε με τον έναν και τον άλλον πρόεδρο».

πηγή:  sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments