Αθλητισμός

Για το εντυπωσιακό «έξι στα έξι» σε εντός έδρας ντέρμπι ο Χιμένεθ! (vids)

Για το εντυπωσιακό «έξι στα έξι» σε εντός έδρας ντέρμπι ο Χιμένεθ! (vids)
Ο Μανόλο Χιμένεθ κατέχει την εξαιρετική επίδοση των πέντε νικών σε ισάριθμα εντός έδρας ντέρμπι στο πλαίσιο του πρωταθλήματος ως τεχνικός της ΑΕΚ και κόντρα στον Παναθηναϊκό πάει για το έξι στα έξι...

​O Ανδαλουσιανός προπονητής είναι ο μοναδικός στην Ιστορία της Ένωσης από τη θεσμοθέτηση της Εθνικής Κατηγορίας το 1959-60, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στα πέντε πρώτα ντέρμπι (δηλαδή αγώνες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ) που «έδωσε» στο γήπεδο της ομάδας του και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ, ξεπερνώντας την επίδοση του αείμνηστου Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι ο οποίος σταμάτησε στο 4/4.

Στην πρώτη θητεία του στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ οδήγησε την ομάδα του σε νίκες στο ΟΑΚΑ απέναντι σε Παναθηναϊκό (1-0), Ολυμπιακό (1-0) και ΠΑΟΚ (4-0) κατά σειρά, ενώ μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα «μετράει» τις πρόσφατες επιτυχίες απέναντι στους Πειραιώτες (1-0) και τους Θεσσαλονικείς (3-0), σε αναμονή της κυριακάτικης αναμέτρησης με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Πάμε να δούμε τις πέντε εντός έδρας νίκες του σε ντέρμπι:

24/10/2010, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0: Το πρώτο παιχνίδι του Χιμένεθ στο Ολυμπιακό Στάδιο μετά τον θρίαμβο στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη στο ντεμπούτο του (4-0) και την ήττα στις Βρυξέλλες από την Άντερλεχτ στο Europa League (3-0). Ο Μανόλο δεν έχει στη διάθεσή του τους Λυμπερόπουλο, Σκόκο, Ντιόπ, Μανωλά και Γιάχιτς και ρίχνει στη «μάχη» τους Αργυρίου, Νταντόμο, Μπερνς, Λαγό στις πτέρυγες, ωστόσο η αρχοντική εμφάνιση του Τραϊανού Δέλλα στην οπισθοφυλακή και ένα παλικαρίσιο τέρμα του Ραφίκ Τζιμπούρ στο 3ο λεπτό χαρίζουν τη νίκη στην ΑΕΚ απέναντι στους νταμπλούχους.

27/11/2010, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0: «Πληγωμένη» από τις ήττες σε Τούμπα και Καβάλα, χωρίς το «βαρύ πυροβολικό» της στο ξεκίνημα εκείνης της περιόδου Ραφίκ Τζιμπούρ και με τους ανέτοιμους Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, Ίσμαελ Μπλάνκο να μένουν εκτός αρχικής ενδεκάδας, η ΑΕΚ του Χιμένεθ υποδέχεται τον Ολυμπιακό του συμπατριώτη και φίλου του, Ερνέστο Βαλβέρδε, και θα καταφέρει να πάρει το τρίποντο (1-0) χάρη σε μια συνεργασία του Σενεγαλέζου ανασταλτικού μέσου και του Αργεντινού επιθετικού στο 90′, ενώ νωρίτερα οι Πειραιώτες είχαν χάσει πέναλτι, με τον Ντούντου να στέλνει τη μπάλα άουτ.

06/03/2011, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0: Τέσσερις ημέρες μετά το 0-0 ανάμεσα στις δύο ομάδες στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συγκρούονται ξανά στο Ολυμπιακό Στάδιο για το πρωτάθλημα και ο «ρόμβος» του Ισπανού τεχνικού αποδίδει καρπούς, με τον Νάτσο Σκόκο να κάνει «όργια» και την Ένωση να συντρίβει τους Θεσσαλονικείς με σκορ 4-0. Δύο γκολ από τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, το δεύτερο πραγματικά αριστουργηματικό, από ένα οι Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και Τραϊανός Δέλλας στην πιθανότατα καλύτερη εμφάνιση των κιτρινόμαυρων την περίοδο 2010-11 μπροστά σε μόλις 6.000 θεατές.

19/02/2017, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0: Η πρώτη μεγάλη νίκη στη δεύτερη θητεία του Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης, απέναντι στην ομάδα του Πάουλο Μπέντο στο ΟΑΚΑ. Έχοντας προετοιμάσει άριστα σε τακτικό και ψυχολογικό κομμάτι το σύνολο του, ο Ανδαλουσιανός έμελλε να δικαιωθεί για την έμπνευσή του να χρησιμοποιήσει τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς στο αρχικό σχήμα, καθώς ο Σουηδός μέσος έκρινε το ντέρμπι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 36′. Από εκείνη την ημέρα η ΑΕΚ επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας η οποία οδηγεί στα Play Offs, μετά από ένα μεγάλο διάστημα.

12/03/2017, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0: Ο Νάτσο Σκόκο του 2011 έγινε Σέρχιο Αραούχο το 2017 και η ΑΕΚ συνέτριψε με 3-0 τον ΠΑΟΚ στην έδρα της, με τον Αργεντινό επιθετικό να κάνει εντυπωσιακά πράγματα απέναντι στην ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς. Με τη νίκη αυτή ο Μανόλο Χιμένεθ έγινε ο πρώτος προπονητής στην Ιστορία του συλλόγου που φεύγει νικητής από τα πρώτα πέντε εντός έδρας ντέρμπι που δίνει και ασφαλώς ο στόχος του είναι να βελτιώσει αυτή την εξαιρετική επίδοση στη σημερινή αναμέτρηση απέναντι στον πρώτο αντίπαλο που συνάντησε στο ΟΑΚΑ, εκείνο τον Οκτώβριο του 2010, τον Παναθηναϊκό…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments