Αθλητισμός

Μπλάνκο: Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα για τη νίκη

Μπλάνκο: Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα για τη νίκη
Ο Ίσμαελ Μπλάνκο μιλάει ενόψει του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Εκφράζει την επιθυμία του για επιστροφή στην Ένωση αν αυτό ήταν δυνατό και τονίζει την ανάγκη της ομάδας για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

​Από το περασμένο καλοκαίρι ο Ίσμαελ Μπλάνκο έχει επιστρέψει στην Αργεντινή για να φορέσει ξανά τη φανέλα της Κολόν, στην ομάδα που έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα του. Μπορεί να έχει «πατήσει» τα 34, αλλά η τέχνη του γκολ δεν ξεχνιέται. Κάτι που είχε αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Τα γκολ του «Ζορό» δεν έχουν ξεχαστεί ποτέ από τους φίλους της Ένωσης. Η κιτρινόμαυρη εξέδρα τον αγαπούσε πολύ και ο ίδιος είχε βάλει την ΑΕΚ στην καρδιά του. Δεν έχει ξεχάσει τις σπουδαίες στιγμές που έζησε στην ομάδα και ακόμα θυμάται πολύ καλά αρκετές στιγμές που έζησε με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Ο Αργεντινός επιθετικός, μιλώντας ενόψει του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, δεν έκρυψε την επιθυμία του να μπορούσε να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ένωση, αν και όπως πρόσθεσε κάτι τέτοιο δεν εξαρτάται από τον ίδιο, από τη στιγμή που δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Κολόν.

«Θα ήθελα να επιστρέψω στην ΑΕΚ, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν εξαρτάται από μένα. Ξέρω ότι ο κόσμος δεν με έχει ξεχάσει, αλλά είμαι καλά εδώ στην Κολόν. Όλα πάνε καλά εδώ για μένα, βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον με επαγγελματισμό και έχω συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2018», υπογραμμίζει ο Μπλάνκο.

«Θυμάμαι έντονα την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού και την κατάκτηση του Κυπέλλου»

Ο ίδιος θυμάται πολύ έντονα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εκείνο του 2008, στο οποίο είχε χριστεί σκόρερ και η ΑΕΚ είχε πάρει τη νίκη με 2-1, αλλά και τον συγκλονιστικό προημιτελικό με τους «πράσινους» στην τελευταία του σεζόν στην Ελλάδα, όπου η ΑΕΚ είχε πάρει την πρόκριση στο 97′ κατακτώντας στο τέλος το Κύπελλο.

«Από τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θυμάμαι φυσικά τη νίκη με 2-1 για το πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι που είχα σκοράρει, και το άλλο ήταν το παιχνίδι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας όταν καταφέραμε και σκοράραμε στο τελευταίο λεπτό με τον Μίτσελ. Ήταν ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα παίρνοντας την πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ με αυτόν τον τρόπο και στο τέλος καταφέραμε να περάσουμε στον τελικό και να απολαύσουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου», αναφέρει ο Μπλάνκο.

Όσο για το παιχνίδι της Κυριακής, ο Αργεντινός φορ θεωρεί ότι η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ μπροστά στον κόσμο της έχει το πάνω χέρι, ωστόσο, όπως σε κάθε ντέρμπι, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

«Νομίζω ότι στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα για τη νίκη. Φυσικά πρόκειται για ένα clasico. Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα δύσκολα και ποτέ δεν παίζει ρόλο η κατάσταση και η βαθμολογική θέση των δύο αντιπάλων. Πρέπει να προσπαθήσεις πολύ, υπάρχει μεγάλη ένταση, κάτι που είναι πολύ λογικό σε τέτοιου είδους παιχνίδια».

«Πολύ σημαντικοί Χιμένεθ και Αραούχο για την ΑΕΚ»

Με τον Μανόλο Χιμένεθ, ο Μπλάνκο είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2011. Ο Ισπανός τεχνικός που κάθεται για δεύτερη φορά στον πάγκο της Ένωσης, σύμφωνα με τον Μπλάνκο, είναι ο κατάλληλος για να βοηθήσει την ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους της.

«Ο Μανόλο Χιμένεθ έρχεται από την Ισπανία, από ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου. Είναι ένας σοβαρός προπονητής που δουλεύει εξαιρετικά και μαζί του η ΑΕΚ είχε φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Είναι ένα άτομο με προσωπικότητα, κάνει πολύ καλή δουλειά στην προπόνηση και πλέον έχοντας επιστρέψει στην ομάδα, διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία που θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ», επισημαίνει ο Μπλάνκο.

Φυσικά, από την κουβέντα με τον Μπλάνκο δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Σέρχιο Αραούχο. Ο συμπατριώτης του «Ζορό» έχει ενθουσιάσει τον κόσμο της ΑΕΚ από τον Γενάρη, όταν και υπέγραψε στην Ένωση, με τον Μπλάνκο να μην εκπλήσσεται από τη δυναμική που δίνει στην ομάδα ο Αργεντινός επιθετικός.

«Ο Αραούχο ήταν ένας σημαντικός παίκτης για τη Λας Πάλμας. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ποιότητα, ο οποίος ήρθε στην ΑΕΚ από ένα σημαντικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, την Πριμέρα Ντιβισιόν. Ο Σέρχιο είναι ένας παίκτης μεγάλου επιπέδου και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει πολύ καλά στην ΑΕΚ».

«Λείπει πολύ η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ΑΕΚ»

Ο Μπλάνκο δεν μπορεί να παρακολουθεί εύκολα τα παιχνίδια της ΑΕΚ, λόγω και της διαφοράς ώρας με την Αργεντινή. Ωστόσο, φροντίζει να ενημερώνεται για την πορεία και τα αποτελέσματα της πρώην ομάδας του και όπως τονίζει αυτό που λείπει από τον Δικέφαλο είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από την επόμενη σεζόν.

«Μακάρι η ΑΕΚ να καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο την επόμενη σεζόν. Λείπει πολύ ένα πρωτάθλημα από την ΑΕΚ. Αλλά θα πρέπει να παλέψει πολύ γι’ αυτό και να δώσει τα πάντα σε κάθε παιχνίδι για να το πετύχει».

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments