Αθλητισμός

Χανιά- Άρης 0-2

Χανιά- Άρης 0-2
Ο Άρης δυσκολεύτηκε στα πρώτα 60 λεπτά του παιχνιδιού κόντρα στα Χανιά, όμως χάρη σε γκολ των Καπνίδη- Τάτου κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη (0-2) και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για επιστροφή στην Superleague.

​Δεεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα γι’ αυτόν, παρά μονάχα ένα: νίκη πάση ποδοσφαιρική θυσία. Μετά την οδυνηρή ήττα από τα Τρίκαλα την προηγούμενη αγωνιστική ο Άρης έπρεπε να κερδίσει στα Χανιά, προκειμένου να μη χάσει την επαφή του με τους πρωτοπόρους (Απόλλωνας, Λαμία) και αποχαιρετίσει πρόωρα το όνειρο της επιστροφής στην Superleague.

Παρά το άγχος και με το «Πρέπει» να κρέμεται σαν Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από τα κεφάλια τους, ωστόσο, το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους αγωνιστικούς οιωνούς για τους φιλοξενούμενους: μπορεί η πρώτη μεγάλη φάση να ανήκε στους γηπεδούχους στο 3ο λεπτό, όταν σκόραραν αλλά η… μισή και παραπάνω ομάδα τους ήταν σε θέση οφσάιντ (σωστή ακύρωση του γκολ), όμως από κείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου πήρε τα ηνία του παιχνιδιού.

Στο 8ο λεπτό ο Ίλιτς βρήκε με τρομερό τακουνάκι τον Παυλίδη, ο τελευταίος βγήκε απέναντι από τον Γεωργίου, όμως το πλασέ του ήταν «ξεψυχισμένο», με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας των Χανίων. Τρία λεπτά αργότερα είχαμε και πάλι το ίδιο δίδυμο πρωταγωνιστών: πολύ δυνατό σουτ του Παυλίδη, έδιωξε εντυπωσιακά ο Γεωργίου και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Στο 18΄ ο Χαριτωνίδης από μακριά απείλησε, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Από κει και πέρα, στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, σαν κάποιος να κατέβασε τον γενικό του ματς και δεν έγινε τίποτα αξιόλογο, μ’ εξαίρεση ένα σουτ του Μπούρμπου στο 38΄ από τα 35 μέτρα, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γεωργίου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στους ίδιους, ληθαργικούς ρυθμούς και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 60΄ για να δούμε την πρώτη καλή φάση- και πάλι για τον Άρη: ο Τάτος έκανε ωραία ατομική ενέργεια, έφερε την μπάλα στο αριστερό, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γεωργίου.

Από κείνο το σημείο κι έπειτα, οι «Κίτρινοι» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους- χάρη, κυρίως, στον Καπνίδη που είχε περάσει αλλαγή στο ματς- και στο 63΄ πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ: ο Τάτος βρήκε με όμορφη πάσα τον Παυλίδη, αυτός γύρισε στον Καπνίδη και ο τελευταίος με προβολή έκανε το 0-1.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, το όλο πράγμα έγινε ακόμα καλύτερο: σέντρα του (πολύ καλού σήμερα) Τάτου, κεφαλιά του Καπνίδη στο δοκάρι, ο Ντούνης πήγε για να πάρει το ριμπάουντ και ο Ηρακλής του έκανε εμφανές πέναλτι. Ο αρχηγός του Άρη ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και «έγραψε» το 0-2 στο 68ο λεπτό. 

Κάπως έτσι τα εναπομείναντα 25, μαζί με τις καθυστερήσεις, λεπτά του ματς έμοιαζαν με τυπική διαδικασία, καθώς Ρούνεϊ στο 87΄ με κεφαλιά σε κενή εστία κατάφερε (διότι περί κατορθώματος πρόκειται…) να στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Διούδη και η καρδιά του Κωστένογλου επέστρεψε στη θέση της μετά από ένα μίνι ταξίδι στην Κούλουρη.

Ο Άρης κατάφερε, εν τέλει, χάρη στη «χρυσή αλλαγή» του- τον Καπνίδη- και με τον εξαιρετικό Τάτο ν’ αλλάξει την εικόνα του στο τελευταίο ημίωρο και πήρε αυτό που επιθυμούσε διακαώς: τους 3 βαθμούς της νίκης. Έτσι, παρέμεινε στο -9 από τον Απόλλωνα, ενώ περιμένει να δει τι θα κάνει η 2η Λαμία στην Καλλιθέα.

Όσο κερδίζουν οι «Κίτρινοι» δικαιούνται να ελπίζουν πως θα προλάβουν το τραίνο της επιστροφής στην κατηγορία που ιστορικά ανήκουν.

Το δυσάρεστο γι’ αυτούς είναι πως η άνοδος δεν είναι (αποκλειστικά) στο… πόδι τους.

Ή μήπως όχι; 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments