Κολομβία: Ξεπερνούν τους 250 οι νεκροί από την κατολίσθηση (pics) | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Απριλίου 2017, 05:31 2 Απριλίου 2017, 5:31

Ο απολογισμός των νεκρών από την τεράστια κατολίσθηση λάσπης που έπληξε την πόλη Μοκόα της επαρχίας Πουτουμάγιο αυξήθηκε στους 254, δήλωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος επικαλούμενος στοιχεία που του έδωσε η τοπική αστυνομία.

Περίπου 1.100 στρατιώτες και αστυνομικοί μετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης, σύμφωνα με το BBC. Οι ισχυρές βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στην πόλη Μοκόα, με αποτέλεσμα να θαφτούν ολόκληρες γειτονιές κάτω από λάσπη και βράχους.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις οδήγησαν στην υπερχείλιση ποταμών και την κατολίσθηση που σάρωσε δεκαεπτά συνοικίες της πόλης, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό και το Περού, καταστρέφοντας ολοσχερώς τρεις και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε άλλες 14.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών δήλωσε στο AFP ότι στην περιοχή έπεσε σε μία νύχτα η βροχή ενός μήνα, με αποτέλεσμα την υπερχείλιση του ποταμού.

Ο πρόεδρος Σάντος, ο οποίος έφθασε στην πόλη για να συντονίσει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κηρύσσει την πόλη σε κατάσταση «καταστροφής» για να επιταχυνθούν οι επιχειρήσεις αρωγής. «Ραγίζει η καρδιά μου», είπε. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους βοηθήσουμε».

Φωτογραφία: AP