Μαξίμου: Θεωρούν υπεύθυνο τον Σόιμπλε για το «πάγωμα» της διαπραγμάτευσης | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Απριλίου 2017, 04:38 2 Απριλίου 2017, 4:38

Ο Βόλφγκανγk Σόιμπλε είναι ο υπεύθυνος για την εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, ενώ εκείνη είχε μπει στον σωστό δρόμο, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ενημερώθηκαν ότι, εντελώς αιφνιδιαστικά και ενώ όλα τα άλλα εκκρεμή θέματα φαίνεται πως είχαν κλείσει, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέφερε το θέμα της περικοπής των συντάξεων.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ είχε αποφασιστεί οι περικοπές των συντάξεων να ανέρχονται στο 20% για το 2019, την τελευταία στιγμή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε το ποσοστό να ανέβει στο 35%. Ενέπλεξε μάλιστα σε αυτή την ιστορία και το ΔΝΤ, το οποίο έσπευσε να υιοθετήσει τις απόψεις Σόιμπλε.

Στην Πολιτική Γραμματεία εκτιμούν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν θα διατηρήσει το ίδιο πόστο μετά τις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου στη χώρα του κι έτσι επιδιώκει να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αισιοδοξία Τσίπρα για συμφωνία

Η όποια λύση συνδέεται αναπόφευκτα με «ουσιαστικά μέτρα για το χρέος» διαμηνύει ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσιπρας σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Εθνος».

Όπως επισημαίνει, «είναι η πρώτη φορά που δεν εφαρμόζουμε μέτρα περιμένοντας να μας δώσουν κάτι μετά, αλλά το αντίστροφο. Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Ετικέτες: