Μην κάνετε ποτέ αυτό το λάθος όταν ξεπαγώνετε το κοτόπουλο | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Απριλίου 2017, 14:06 2 Απριλίου 2017, 14:06

Μπορεί το κοτόπουλο να παγώνει πολύ εύκολα, ωστόσο, το ξεπάγωμά του δεν είναι τόσο γρήγορο.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κρέας άμεσα, τότε μην το βάλετε σε καυτό νερό. Αντί γι’ αυτή τη λύση προτιμήστε τον φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.


Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου.

Ένας ακόμη τρόπος είναι να το ξεπαγώσετε σε κρύο νερό. Αυτό, ωστόσο, που δεν πρέπει να ξεχάσετε είναι πως θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.

Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό απαγορεύεται επειδή το κρέας θα χάσει την ποιότητα του. Επίσης, κινδυνεύει να μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.