Αθλητισμός

“Και ο Παναθηναϊκός παγώνει το Άμστερνταμ” (pics & vid)

“Και ο Παναθηναϊκός παγώνει το Άμστερνταμ” (pics & vid)
Η φωνή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου ηχεί ακόμα και σήμερα, 21 χρόνια μετά, σαν μελωδία στ' αυτιά των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. 3 Απριλίου 1996: Άγιαξ - Παναθηναϊκός 0-1.

Έχουν περάσει 21 χρόνια, αλλά όσες φορές κι αν το δεις το ίδιο ρίγος διαπερνά το κορμί σου. Η κούρσα του Δώνη, η κίνηση του Βαζέχα, η πάσα, το πλασέ με τη μία, το “κάρφωμα” της μπάλας στο παραθυράκι του Φαν Ντερ Σαρ. Παραλήρημα. Έκσταση. Ο Παναθηναϊκός έγραφε ιστορία. Ήταν 3 Απριλίου 1996, όταν η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα «άλωσε» το Άμστερνταμ. Όταν ο Δώνης άρχισε την κούρσα και ο… τρελός Πολωνός πλάσαρε τον Φαν Ντερ Σάαρ στο 86ο λεπτό του πρώτου παιχνιδιού κόντρα στον Άγιαξ για τα ημιτελικά του Champions League, χαρίζοντας τη νίκη στους «πράσινους» με 1-0 στο «Ντε Μέερ», στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς του «Αίαντα» εκεί.

Οι Ολλανδοί του Λούις Φαν Χάαλ επικράτησαν με 3-0 στον επαναληπτικό αγώνα στο ΟΑΚΑ και ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση στον τελικό, όπου ηττήθηκε από τη Γιουβέντους. Ωστόσο, η νίκη του Παναθηναϊκού στο πρώτο ματς έμεινε στην ιστορία και αποτελεί ακόμη το δεύτερο μεγαλύτερο επίτευγμα ελληνικού συλλόγου, μετά τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ. Δύο δεκαετίες αργότερα, εκείνο το γκολ, εκείνη η νίκη, εκείνες οι στιγμές, παραμένουν βαθιά χαραγμένες στον καθέ ένα που το έζησε είτε από κοντά, είτε από την τηλεόραση.

Οι ενδεκάδες στο ματς του Άμστερνταμ:

Άγιαξ (Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Ντάβιντς, Φίνιντι, Λίτμανεν (76′ Μουσάμπα), Ρόναλντ ντε Μπουρ, Κανού, Κλάιφερτ

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Μπορέλι (84′ Μάρκος), Μαραγκός (62′ Γ. Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (90′ Νιόπλιας)

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαζέχα Άμστερνταμ

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιαξ παναθηναικος 0-1

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιαξ παναθηναικος 0-1

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιαξ παναθηναικος 0-1

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments