Αθλητισμός

«Ρουκέτες» Ζντοβτς κατά ΑΕΚ και Αγγελόπουλου!

«Ρουκέτες» Ζντοβτς κατά ΑΕΚ και Αγγελόπουλου!
«Έσπασε» τη σιωπή του και έριξε… κεραυνούς ο Γιούρι Ζντοβτς!

Αναλυτικά, η συνέντευξή του:

Πώς θα αξιολογούσατε την δουλειά σας στον πάγκο της ΑΕΚ; 

Η εμπειρία είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ μέσα σε μια βραδιά ήρθε στα παλιά… μονοπάτια της δόξας, αλλά δεν υπήρχε ένα αληθινό πλάνο. Οι προσδοκίες ήταν τεράστιες, αλλά ήμουν ενθουσιασμένος. Ο σύλλογος έχει μεγάλη ιστορία και ένα «στρατό» από οπαδούς, οι οποίοι έβαζαν μεγάλη πίεση στην ομάδα. Ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης μας έβαζαν πίεση. Οπότε, η δουλειά μου δεν ήταν εύκολη, επειδή όλοι προσδοκούσαν να νικήσουμε τους πάντες. Έγιναν και συνεχείς αλλαγές στο ρόστερ χωρίς υπομονή. Στο τέλος, η κατάσταση έφτασε στα άκρα με αλλαγή παίκτη μου που έγινε, χωρίς την άδειά μου. Από τότε οι σχέσεις μου με την διοίκηση άρχισαν να καταρρέουν. Μπήκε ανάμεσά μας η δυσπιστία κι έτσι τελείωσε η ιστορία. 

Σε ποιον παίκτη αναφέρεστε; 

Στον Τζαουάντ Ουίλιαμς, ο οποίος ήταν μαζί μου και στην Γκαζιαντέπ. Επίσης, οι δεσμοί μεταξύ παικτών άρχιζαν να αλλάζουν. Ακόμη, υπήρχε το σκεπτικό να αλλάζουν οι παίκτες, αν τα στατιστικά τους δεν είναι καλά. Είχαμε έναν παίκτη, τον Μάικ Ντίξον, ο οποίος είχε τροχαίο ατύχημα στις 6 το πρωί, αλλά δεν ήθελαν να τον αποδεσμεύσουν, και του επέκτειναν το συμβόλαιο, επειδή ήταν αγαπητός στους οπαδούς. Στην ουσία, οι οπαδοί είχαν τα… ηνία του συλλόγου. Ακόμα κι αν ο πρόεδρος ήθελε στην αρχή να αντισταθεί, τελικά παραδόθηκε. 

Ήταν η ήττα στο Μονακό ο λόγος για τον οποίο απολυθήκατε; 

Ως άνθρωπος που ηγούμουν της ομάδας, είχαμε θέσει ένα στόχο, όπως για παράδειγμα να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ελλάδος. Σε αυτό υπάρχουν περίεργοι κανόνες, επειδή παίζεις ένα παιχνίδι στα ημιτελικά. Χάσαμε εκείνο το ματς στον πόντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ πριν από λίγες ημέρες τους είχαμε νικήσει για 20 πόντους. Ήταν λάθος τους που με κατηγόρησαν. Μετά παίξαμε με την Παρτίζαν και νικήσαμε και όλα ξεχάστηκαν γρήγορα. Πριν το Μονακό ένιωθα πως σε περίπτωση ήττας μπορεί και να με συγχωρούσαν, αλλά δεν το πίστευα. Έχω την τάση να συνδέω πράγματα και καταστάσεις. Όταν νικήσαμε στην Πάτρα εκτός έδρας με 20 πόντους, κανείς δεν με… αποθέωσε. Ένιωθα ότι με… περιμένουν στην γωνία. 

Πώς ήταν η σχέση σας με τον πρόεδρο, Μάκη Αγγελόπουλο; 

Καλή, αλλά του αποδίδω ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για όσα έγιναν. Δεν είμαι άνθρωπος που θα είμαι σε ένα περιβάλλον με την νοοτροπία που έχουν οι Έλληνες. Αυτό σημαίνει πως δεν κάνω… διαφημίσεις. Παραδείγματος χάριν, δεν θα πάω για δείπνο με τον πρόεδρο. Στην Ελλάδα, με τέτοιο τρόπο οι προπονητές αποκτούν σχέσεις με τους δημοσιογράφους, όπως και οι παίκτες και οι μάνατζερ. Από εκεί και πέρα, τα μέσα ενημέρωσης, όταν κερδίζαμε έλεγαν γιατί με 20 πόντους διαφορά και όχι με 30 ή γιατί δεν έπαιζαν οι νέοι. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα, αλλά αργά ή γρήγορα ένα ματς θα το χάσεις. Ειλικρινά λυπάμαι, γιατί με την ομάδα υπήρχε κατανόηση. Εννέα παίκτες μου έστειλαν μήνυμα κατά την αποχώρησή μου. 

Η πορεία των γεγονότων ήταν και αφορμή για το ξέσπασμά σας στην Μονακό; 

Δεν κατηγορώ κανέναν. Η διοίκηση δεχόταν πολλές πιέσεις, αλλά ο κύριος λόγος ήταν οι οπαδοί. Με αυτά που έγιναν στο Μονακό, δεν πιστεύω πως η αντίδρασή μου ήταν κακή. Είχαν συμβεί πολλά πριν από αυτό, που δεν πρόκειται να τα πω. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ διαφορετικά, αλλά δεν έγιναν. Είναι άλλη ιστορία αυτή. 

Αλλά είναι ενδιαφέρον ότι… τρελαθήκατε με τις αποφάσεις του Μίλαν Νέντοβιτς (σ.σ. διαιτητής). 

Ο Νέντοβιτς δεν έπαιξε κανέναν ρόλο. Ο διαιτητής είναι αυτός που με κρίνει. Ξέρει τι, γιατί και πως. Η ζωή συνεχίζεται. Ο αθλητισμός δεν πρέπει να είναι δυσαρέσκεια. Μπορεί ένα παιχνίδι να είναι μια… μάχη, αλλά αυτή τελειώνει με τη λήξη του αγώνα. 

Πώς σας φάνηκε που η ΑΕΚ «μετακόμισε» από το Eurocup στο FIBA Champions League; 

Πολλοί λένε ότι δεν κάνω για πολιτικός, πόσω μάλλον για κλόουν. Είπα στον πρόεδρο πως θα πρέπει να βρει έναν κλόουν για το τσίρκο, το οποίο και έκανε. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν μπορούσα να ελέγξω εγώ. Ο πρόεδρος ήθελε να παίξει στο Eurocup. Αλλά όταν μας απείλησαν ότι η ομάδα θα αποκλειστεί από το ελληνικό πρωτάθλημα, τότε άλλαξε το σκεπτικό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments