Αυτοδιοίκηση

Πορεία διαμαρτυρίας δημάρχων για τις αλλαγές στον Καλλικράτη

Πορεία διαμαρτυρίας δημάρχων για τις αλλαγές στον Καλλικράτη
Έντονη διαμαρτυρία για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την τοπική αυτοδιοίκηση-Δηλώσεις Πατούλη.

Πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν σήμερα δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από όλη τη χώρα.

Στόχος τους ήταν να εκφράσουν την έντονη αντίδρασή τους στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά με τις επικείμενες αλλαγές στον Καλλικράτη.

Έπειτα από την έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από περισσότερους από 50 δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους από όλη τη χώρα, πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας η οποία κινήθηκε στη οδό Σταδίου και κατέληξε στο Υπουργείο Εσωτερικών. 

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη κρατούσαν πανό που ανέφερε; «Μεταρρύθμιση τώρα: ισχυρή Ελλάδα με ισχυρούς δήμους».

Η πορεία της ΚΕΔΕ ολοκληρώθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου προκλήθηκε ένταση καθώς ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης δεν συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Πατούλης: Η ΚΕΔΕ επιθυμεί και θα επιδιώξει έναν ουσιαστικό διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις

«Η μεταρρύθμιση του Κράτους είναι εθνική υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε συμπεριφορές σαν τη σημερινή να την ακυρώσουν», είναι η απάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για τα όσα συνέβησαν το πρωί, στη συνάντηση των δημάρχων με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

«Οι στιγμές που ζήσαμε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών δεν τιμούν την κυβέρνηση και τον κ. Σκουρλέτη. Ο κ. υπουργός δεν γύρισε την πλάτη στην ΚΕΔΕ, αλλά στους πολίτες, τους οποίους εκπροσωπούμε ως αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών μας κοινωνιών κι όχι ως εκπρόσωποι κομμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ωστόσο, ο Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε ότι «η ΚΕΔΕ θα ανταποκριθεί με συνέπεια στην ιστορική της ευθύνη και θα επιδιώξει με κάθε μέσο να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για την αλλαγή του Καλλικράτη», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα, «την ίδια διάθεση να έχει και ο κ. υπουργός, γιατί το μέλλον της Ελλάδος δεν μπορεί να εξαρτάται από τις προσωπικές εμμονές και προκαταλήψεις κανενός μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments