Η υπόθεση Καλλίτση ενώπιον του Δικαστηρίου | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Απριλίου 2017, 16:15 3 Απριλίου 2017, 16:15

Ξεκίνησε η δίκη για την απόπειρα ληστείας σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του, στο γκαράζ του σπιτιού τους στον Λυκαβηττό τον Ιανουάριο του 2016, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Για την υπόθεση κάθονται στο εδώλιο ένας ειδικός φρουρός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 43χρονος, ο οποίος το βράδυ της επίθεσης βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανίων, όπου εξέτιε ποινή για απάτες και ληστές. Οι τρεις κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι, ανά περίσταση, με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ληστείας και της απλής συνέργειας σε αυτά τα αδικήματα, που καταλογίζεται μόνο στον αστυνομικό.
Υπενθυμίζεται πως ο Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγός του, Έλενα Χριστοπούλου, δέχθηκαν επίθεση στο γκαράζ, την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι τους, από δύο δράστες, ένας εκ των οποίων τούς πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο κομμωτής από συνολικά τρεις σφαίρες στο στήθος και τα πόδια και ελαφρύτερα η σύζυγός του, η οποία δέχθηκε μία σφαίρα στο χέρι της.
Με την έναρξη της διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι έλαβαν τον λόγο επί του κατηγορητηρίου που βαρύνει τον καθένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο αστυνομικός δήλωσε ότι αρνείται την κατηγορία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και τόνισε:
Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη στον κ. Καλλίτση. Έχω πει από την πρώτη στιγμή στους συναδέλφους μου για το ποια είναι η εμπλοκή μου στην πράξη αυτή.
Ο 43χρονος, ο οποίος βαρύνεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για απόπειρα ληστείας, δήλωσε, μέσω του συνηγόρου του, πως σκοπός του δεν ήταν να δολοφονήσει το ζευγάρι, αλλά πυροβόλησε με σκοπό να πετύχει τη θραύση του τζαμιού του αυτοκινήτου τους, για να ανοίξει η πόρτα του οδηγού και να τους απειλήσει. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε και την κατηγορία της απόπειρας ληστείας, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν δύο προσπάθειες αφαίρεσης χρημάτων. Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο 34χρονος Ιρακινός, αρνείται τις κατηγορίες και δήλωσε ότι είχε βοηθητικό ρόλο.