Ελλάδα

Καταδίκη για τον φοιτητή που χτύπησε τον καθηγητή Συρίγο

Καταδίκη για τον φοιτητή που χτύπησε τον καθηγητή Συρίγο
Συρίγος: Τρεις φορές με χτύπησαν στο κεφάλι με τη βάση του σπρέι.

Ενός χρόνου φυλάκιση με τριετή αναστολή, είναι η ποινή του φοιτητή της Φιλοσοφικής που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Αγγέλου Συρίγου στο χώρο του Πανεπιστήμιου, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής. Ο νεαρός φοιτητής ήταν απών από το δικαστήριο και επέλεξε να εκπροσωπηθεί από συνήγορο.

Ο Άγγελος Συρίγος καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τρεις φορές με χτύπησαν στο κεφάλι με τη βάση του σπρέι. .. Είχαν τρομερό μίσος και μανία. Εξεπλάγην με το πάθος τους, ειδικά στα χτυπήματα στα πλευρά».

«Με χτύπησαν στα πλευρά και με κλωτσιές στα πόδια»

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τον καθηγητή, όταν βγαίνοντας από τη Σχολή είδε έναν νεαρό, ανάμεσα στον πεζόδρομο, να γράφει με σπρέι στον τοίχο. «Τα μάρμαρα είχαν καθαριστεί πριν λίγες μέρες. Του ζήτησα το λόγο και ξαφνιάστηκε. Τον πλησίασα με τρόπο ήρεμο, φιλικό και του είπα: «Αμαρτία δεν είναι αυτό που κάνεις; Κόλλα καλύτερα αφίσες. Τότε πλησίσαν δύο άτομα, ένα εκ των οποίων ήταν ο κατηγορούμενος. «Φύγε από εδώ μου λέει». «Από που να φύγω; Από το σπίτι μου;» του απάντησα και τότε ο ένας εκ των τριών μου έβαψε το παντελόνι με σπρέι. Ο κατηγορούμενος μου μιλούσε από μπροστά και οι άλλοι με πλησίασαν από πίσω. Ο ένας με χτύπησε. Όπως έπεφτα παρέσυρα και τον κατηγορούμενο. Με χτύπησαν στα πλευρά και με κλωτσιές στα πόδια. Ο κατηγορούμενος με τα χέρια και τα πόδια σε διάφορα σημεία». Ο μάρτυρας τόνισε πως δέχτηκε τρία χτυπήματα στο κεφάλι με τη βάση του σπρέι που κρατούσαν οι νεαροί. «Είχαν τρομερό μίσος και μανία. Εξεπλάγην με το πάθος τους, ειδικά στα χτυπήματα στα πλευρά. Ο κατηγορούμενος ήταν στο χώμα μαζί μου. Με χτύπησε στο σώμα κυρίως, όμως, προσπαθούσε να κρατήσει τα χέρια μου για να με χτυπήσουν οι άλλοι» συμπλήρωσε.

Ο κ. Συρίγος υποστήριξε πως τον αποκάλεσαν «χρυσαυγίτη» και στη συνέχεια τον απείλησαν λέγοντας του: «Θυμήσου τι έγινε. Γλίστρησες έπεσες και χτύπησες στις πλάκες. Θα σου κάνουμε τη ζωή μαύρη».

”Με προσβάλλει ο χαρακτηρισμός «χρυσαυγίτης». Αυτοί που τραυματίζουν είναι εξίσου φασίστες είτε ανήκουν στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερά” είπε ο καθηγητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments