Ελλάδα

“Τουριστική” πτήση πέντε μαχητικών πάνω από την Ακρόπολη

“Τουριστική” πτήση πέντε μαχητικών πάνω από την Ακρόπολη
Με την πτήση που θα γίνει αύριο, περίπου στις 12:30 με 12:40, ολοκληρώνεται η πολυεθνική άσκηση της πολεμικής αεροπορίας με την κωδική ονομασία «Ηνίοχος».

Ένα ελληνικό F-16 Block 50, ένα F-16 Block 30 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ιταλικό βομβαρδιστικό τύπου AMX κι ακόμη ένα ελληνικό αεροσκάφος F-4E της ΠΑ θα εκτελέσουν αύριο δύο διελεύσεις πάνω από το μνημείο της Ακρόπολης, ενώ ακόμη ένα ελληνικό F-16 θα φωτογραφίζει και θα βιντεοσκοπεί τις πτήσεις των μαχητικών.

Με την πτήση που θα γίνει αύριο, περίπου στις 12:30 με 12:40, ολοκληρώνεται η πολυεθνική άσκηση της πολεμικής αεροπορίας με την κωδική ονομασία «Ηνίοχος». Μετά το τέλος των γυμνασίων, κάποια από τα ξένα πληρώματα που συμμετείχαν στην αεροπορική άσκηση θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη.

Μετά την διπλή πτήση πάνω από τον ιερό βράχο, τα πέντε μαχητικά αεροσκάφη θα περάσουν πάνω από τον πορθμό του Ευρίπου και θα ολοκληρώσουν την «τουριστική» αποστολή τους με χαμηλή πτήση πάνω από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου.

Χαμηλή πτήση αμερικανικών F-15 και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Ακρόπολη είχε γίνει και πέρυσι, και πάλι στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος».

Φέτος όμως, τα αμερικανικά μαχητικά που συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση δεν θα λάβουν μέρος στην «τουριστική» αποστολή, πρακτική που θα ακολουθήσουν και τα πληρώματα των πιλότων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που συμμετείχαν στον «Ηνίοχο», προφανώς για να μην φωτογραφηθούν δίπλα στο F-16 από το Ισραήλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments