Διεθνή

Πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας Κινέζου μετανάστη στο Παρίσι, προκαλεί αντιδράσεις

Πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας Κινέζου μετανάστη στο Παρίσι, προκαλεί αντιδράσεις
Περίπου 6.000 Κινέζοι βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού για τον θάνατο ομοεθνή τους.

Μαζικά, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι για να καταγγείλουν τον θάνατο ενός Κινέζου οικογενειάρχη από τα πυρά αστυνομικού, μία κινητοποίηση που σημαδεύθηκε από επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης.

Εν μέσω συνθημάτων όπως «Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια» και επιγραφών όπως «Αγαπώ τη Γαλλία», ή «Για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, κατά της βίας», οι διαδηλωτές κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα στο χέρι τους συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην Πλατεία της Δημοκρατίας «για μία συγκέντρωση» που οργανώθηκε κατόπιν καλέσματος διαφόρων οργανώσεων της κινεζικής παροικίας.

Όπως μετέδωσε το AFP, Οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή κάτω από το άγαλμα στο κέντρο της Πλατείας, όπου είχε απλωθεί ένα πανώ με το σύνθημα «Αστυνομία δολοφόνε, απαιτούμε δικαιοσύνη» και τη φωτογραφία του Λιου Σαογιάο, 56 ετών, ο οποίος βρήκε τον θάνατο στις 26 Μαρτίου στο 19ο διαμέρισμα από πυρά αστυνομικού.

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, το όργανο της τάξης πυροβόλησε το θύμα διότι αυτό είχε επιτεθεί προηγουμένως με ψαλίδι εναντίον ενός συναδέλφου του αστυνομικού. Την εκδοχή της αστυνομίας διαψεύδει απόλυτα η οικογένεια του νεκρού. Το Πεκίνο έχει ζητήσει από τις γαλλικές αρχές να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Όπως κι οι ανάλογες κινητοποιήσεις μία εβδομάδα νωρίτερα, έτσι κι η σημερινή σημαδεύθηκε από επεισόδια, κατά τα οποία νεαροί κι άλλοι διαδηλωτές εκτόξευσαν γυάλινα μπουκάλια, φρούτα κι αυγά στις δυνάμεις της τάξης, σύμφωνα με δημοσιογράφους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments