Στο Ιράκ, ο άντρας της Ιβάνας | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Απριλίου 2017, 14:59 3 Απριλίου 2017, 14:59

Στο Ιράκ βρίσκεται ο γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ, Τζάρεντ Κάσνερ μαζί με τον επικεφαλής του αμερικανικού ΓΕΕΘΑ, τον στρατηγό Τζο Ντάνφορντ, όπως επιβεβαίωσε το πεντάγωνο.
Η επίσκεψη του Κάσνερ, ο οποίος μετέβη στο Ιράκ έπειτα από πρόσκληση του στρατηγού, καθιστά φανερή την επιρροή και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει ο αμερικανός πρόεδρος τον γαμπρό του.

Είναι η πρώτη επίσκεψη στο Ιράκ του Κάσνερ ο οποίος, όπως και ο πρόεδρος, δεν είχαν καμία εμπειρία διακυβέρνησης προτού έρθουν για να δουλέψουν στον Λευκό Οίκο.
Εκτός από την απόκτηση μιας πιο άμεσης ιδέας για την κατάσταση επί του πεδίου, ο γαμπρός του Τραμπ «ταξιδεύει εξ ονόματος του προέδρου για να εκφράσει την υποστήριξη του προέδρου και τη δέσμευσή του προς την ιρακινή κυβέρνηση και τις αμερικανικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην εκστρατεία κατά του ΙΚ», υπογραμμίζει το Πεντάγωνο.

Η παρουσία του Μπόσερτ αναμένεται να «ενδυναμώσει τη σταθερή ιρακινο-αμερικανική εταιρική σχέση για την εξολόθρευση του ΙΚ».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται ενός διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ και πραγματοποιούν κυρίως αεροπορικά πλήγματα για να βοηθήσουν τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις επί του εδάφους.

Πριν από πολλές εβδομάδες, οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση για την ανακατάληψη από το ΙΚ του δυτικού τμήματος της Μοσούλης, της μεγάλης πόλης του βορείου Ιράκ που είναι προπύργιο των τζιχαντιστών. Περισσότεροι από 200.000 άμαχοι διέφυγαν από τις μάχες.