Διεθνή

Σύσσωμος ο βελγικός Τύπος κατά Ερντογάν

Σύσσωμος ο βελγικός Τύπος κατά Ερντογάν
Για τούρκους ιμάμηδες-κατασκόπους, σε βελγικό έδαφος, κάνει λόγο η Le Soir.

Iδιαίτερα αιχμηρές είναι οι εφημερίδες του Βελγίου, τις τελευταίες μέρες, τόσο απέναντι στο πρόσωπο του Ερντογάν, όσο και στις πρακτικές του, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος στην Τουρκία. Η εφημερίδα De Morgen κάνει λόγο για «απροκάλυπτη προπαγάνδα» στην οποία επιδίδεται ο Ρ.Τ. Ερντογάν μέσα από τους τουρκικούς τηλεοπτικούς δέκτες προκειμένου να πείσει τους Τούρκους που ζουν στην Ευρώπη να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα.

Παράλληλα δημοσιεύει στο σημερινό φύλλο της άρθρο του γνωστού στο Βέλγιο αναλυτή Λούκας Ντε Βος, ο οποίος ζητά την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας λόγω της συνεχιζόμενης αμετροεπούς και προσβλητικής ρητορικής του Τούρκου Προέδρου. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, το μοναδικό πρέπον αντίδοτο στην συμπεριφορά του Ερντογάν είναι το πάγωμα όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων σε τουρκικό έδαφος από την πλευρά της ΕΕ, και ιδίως της Ολλανδίας που αποτελεί τον μεγαλύτερο ευρωπαίο επενδυτή στην Τουρκία, και η αναστολή της οικονομικής βοήθειας.

Τις καταγγελίες για «κατασκοπευτικές δραστηριότητες» Τούρκων ιμάμηδων στο Βέλγιο, οι οποίες αφορούν την παρακολούθηση των πολιτικών αντιπάλων του τουρκικού καθεστώτος κατ’ εντολήν της κυβέρνησης Ερντογάν, προβάλλει, τέλος, μερίδα του βελγικού Τύπου, κάνοντας λόγο για έντονη ενόχληση της βελγικής κυβέρνησης παρά τις διαψεύσεις του Τούρκου πρέσβη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι Τούρκοι ιμάμηδες χρησιμοποιούνται ως κατάσκοποι στο Βέλγιο», αναφέρει η Le Soir, επικαλούμενη εκθέσεις τις οποίες έχει στην κατοχή της και οι οποίες αποδεικνύουν ότι η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους ιμάμηδες και τους θρησκευτικούς της συμβούλους για να παρακολουθεί τους αντιπάλους του Ερντογάν σε σαράντα χώρες, μεταξύ των οποίων και το Βέλγιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments