Οικονομία

Κι άλλοι φόροι: Επιπλέον 600-650 ευρώ φέρνει η μείωση του αφορολόγητου

Κι άλλοι φόροι: Επιπλέον 600-650 ευρώ φέρνει η μείωση του αφορολόγητου
Ακόμα μια "θηλιά" στο λαιμό των πολιτών από τη μείωση του αφορολόγητου, που φέρνει εκ νέου επιβάρυνση στα ελληνικά νοικοκυριά.

Η διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και Θεσμών δεν έχει κλείσει ακόμα, ωστόσο όλα όσα λένε άνθρωποι της κυβέρνησης, αλλά και όλα όσα διαρρέουν από το Μαξίμου δείχνουν ξεκάθαρα πως έχει ήδη υπάρξει συμφωνία – φωτιά όσον αφορά το αφορολόγητο.

Μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι διαρροές μιλούσαν για μείωση του αφορολόγητου στα 5.900 με 6.000 ευρώ, ενώ και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, με δηλώσεις του στον Real FM τόνισε πως η τεχνική συμφωνία προβλέπει μείωση του αφορολογήτου ορίου από τα 8.636 ευρώ στα 5.600 ευρώ για τον άγαμο και στα 5.900 ευρώ για τους έγγαμους.

Με… απλά μαθηματικά, η επιβάρυνση υπολογίζεται πως θα είναι περίπου 650 ευρώ επιπλέον φόρος για όλους, ενώ το καλύτερο σενάριο είναι να μειωθεί ο συντελεστής φορολόγηςη από το 22% στο 20%, στο πλαίσιο των αντιμέτρων, κάτι που θα σημαίνει επιβάρυνση 600 ευρώ.

Μάλιστα με το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ για τον άγαμο και στα 5.900 για τους έγγαμους σημαίνει πως θα πληρώσουν φόρο ακόμη και όσοι έχουν εισοδήματα της τάξης των των 421 ευρώ/μήνα σε ό,τι αφορά στους μισθωτούς και 490 ευρώ/μήνα σε ότι αφορά στους συνταξιούχους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments