Βολές Σκουρλέτη κατά ΔΝΤ και Σόιμπλε | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Απριλίου 2017, 14:20 3 Απριλίου 2017, 14:20

Την εκτίμηση ότι η πώληση της ΔΕΗ σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αποτελεί «παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα» εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

«Αγωνιζόμαστε για τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης ηλεκτρισμού» ανέφερε ο Σκουρλέτης​
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 κατηγόρησε τους δανειστές ότι απαξιώνουν τη ΔΕΗ, επειδή θέλουν να την ξεπουλήσουν, και σημείωσε ότι «πάντα επί μνημονίου υπήρχε η προσπάθεια να υποτιμηθεί η αξία της περιουσίας της και κάποιοι να κερδίσουν».

«Αγωνιζόμαστε για τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης ηλεκτρισμού» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και εξήγησε ότι οι κινήσεις στις οποίες είναι αναγκασμένη να προχωρά η κυβέρνηση γίνονται υπό καθεστώς πολιτικής ήττας, η οποία επισφραγίστηκε με τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015.

Δήλωσε, δε, ότι πρέπει να διαμορφωθεί εθνικό μέτωπο μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονομεύει αυτό το εθνικό μέτωπο. Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι «είναι μεγάλη αδικία» οι υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, αλλά, όπως εξήγησε, όταν η κυβέρνηση παρέλαβε τη ΔΕΗ, η επιχείρηση ήταν φορτωμένη με 5 δις δάνεια.

Για τη διαπραγμάτευση κατηγόρησε τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ ότι θέλουν να την τραβήξουν για να φέρουν στα όρια τη χώρα, ενώ εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σχετικά σύντομα.

Ετικέτες: