Πολιτική

Ερωτήσεις Ν.Δ. και Βενιζέλου, για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

Ερωτήσεις Ν.Δ. και Βενιζέλου, για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα
Τις ερωτήσεις καταθέτουν, συλλήβδην η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Κικίλιας βάζει στο κάδρο και τον Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια, αναμένεται να καταθέσει ερώτηση στην Βουλή για τις επαφές που είχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς στην Βενεζουέλα.Η ερώτηση της ΝΔ θα απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το «alter ego» του, όπως χαρακτήρισε τον κ. Παππά ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως οι «κύριοι Τσίπρας και Παππάς οφείλουν να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις για το τι έκανε ο κ. Παππάς σε αυτή την αποστολή με το ιδιωτικό αεροσκάφος του κ. Χαλίλ, που διερευνάται από τις αμερικανικές Αρχές για βαριά αδικήματα». Η σιωπή του θα είναι σημάδι ενοχής, είπε ο κ. Κικίλιας.

Επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή κάνει και ο βουλευτής της Δημοκρατίας Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος που επιθυμεί να ενημερωθεί αν οι επαφές των κυβερνητικών στελεχών με επιχειρηματίες της Βενεζουέλας συνεχίστηκαν και μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ζητά να μάθει αν οι επαφές – σε περίπτωση που υπήρξαν – καθόρισαν κυβερνητικές επιλογές έως σήμερα.«Πρώτον, αν αυτού του τύπου οι επαφές με κυβερνητικούς ή επιχειρηματικούς παράγοντες της Βενεζουέλας συνεχίστηκαν και μετά τον Ιανουάριο του 2015 από την Ελληνική κυβέρνηση, μέλη ή στελέχη της.Δεύτερον, αν αυτού του τύπου οι επαφές επηρέασαν και πώς πολιτικές επιλογές της Ελληνικής Κυβέρνησης από τις 26.1.2015 έως σήμερα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ερώτηση του κ. Βενιζέλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments