Αθλητισμός

Έτσι μπήκε το έπος της ΑΕΚ το ’68 στο βιβλίο Γκίνες

Έτσι μπήκε το έπος της ΑΕΚ το ’68 στο βιβλίο Γκίνες
Την ιστορία για το πώς το έπος του 1968 -με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων μπροστά σε 80.000 θεατές στο Καλλιμάρμαρο- μπήκε στις σελίδες του βιβλίου Γκίνες υπενθύμισε η ΚΑΕ ΑΕΚ.

​Σε μια ανεπανάληπτη διάσταση του κατορθώματος του 1968 στάθηκε η ΑΕΚ. 

Με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η ΚΑΕ υπενθύμισε ότι πέραν της κατάκτησης του Κυπέλλου Κυπελλούχων, γράφτηκε ιστορία εκείνο το βράδυ με την προσέλευση 80.000 θεατών στο Καλλιμάρμαρο. 

Δημοσίευσε λοιπόν τοποθέτηση του συλλέκτη Αλέξανδρου Μαργαρίτη, με προσωπικές ενέργειες του οποίου η συγκεκριμένα επίδοση καταχωρήθηκε στις σελίδες του βιβλίου Γκίνες.

Αναλυτικά η δημοσίευση της ΚΑΕ 

«Χιλιοειπωμένο… Χιλιογραμμένο… Αλλά αληθινό. 

Το “έπος του ‘68”, για το οποίο όλη η οικογένεια της ΑΕΚ καμαρώνει και γιορτάζει σήμερα, ήταν και παραμένει το μέγιστο των θαυμάτων του ελληνικού αθλητισμού. Έλαβε παγκόσμιες, κοινωνικές , πολιτιστικές, πανανθρώπινες διαστάσεις. Πώς αποτυπώνεται αυτό; Μοιάζει πραγματικά από τα “προσεχώς” και θα “αποκαλυφθεί” στα 50χρονα (της επετείου) με τις δέουσες τιμές… 

Δίχως να υποβαθμίζει πάντως κανείς την επιτυχία των πρωταγωνιστών της η ΑΕΚ γράφτηκε (το γεγονός) με χρυσά γράμματα στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, για την παρουσία των 80.000 θεατών στο Καλλιμάρμαρο. Ρεκόρ, που σε ανοικτό Στάδιο δεν καταρρίφθηκε ποτέ και δεν θα καταρριφθεί ποτέ. Γιατί έτσι θέλησε η Ιστορία… 

Ο άνθρωπος, που έβαλε τα στήθια του μπροστά καλύπτοντας ουσιαστικά ευθύνες της συντεταγμένης Πολιτείας, αλλά και των διοικήσεων της πολύπαθης ΑΕΚ, και η “Βασίλισσα” έγινε “Παγκόσμιο Σύμβολο” είναι ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ. 

Ο “Ενωσίτης” συλλέκτης-αρχειοθέτης έγραψε αποκλειστικά για το aekbc.gr το παρακάτω κείμενο: 

«H καταχώρηση στο βιβλίο των ρεκόρ GUINNESS της παρουσίας των 80.000 θεατών στο Καλλιμάρμαρο την αξημέρωτη βραδιά της 4/4/1968 που συνετελέσθη το ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν ένα στοίχημα ζωής για εμένα! 

Επετεύχθη μετά από μακρά αλληλογραφία με τους υπεύθυνους του οργανισμού αυτού και μετά από εξονυχιστικό έλεγχο των στοιχείων που μου ζήτησαν και τους απέστειλα. 

Η χαρά μου ήταν ανείπωτη όταν έλαβα την τελευταία τους επιστολή με την οποία με πληροφορούσαν πως τα στοιχεία κρίθηκαν επαρκή και το γεγονός θα περιλαμβανόταν στην έκδοση του 1993! 

Το ευτράπελο της υπόθεσης ήταν πως στην ελληνική έκδοση, που απλά γίνεται αντιγραφή της αγγλικής, δεν υπήρχε η αναφορά… 

Αναγκάστηκα να κάνω νέες επαφές με τον ελληνικό εκδοτικό οίκο, που είχε τα δικαιώματα προκειμένου να γίνει το… αυτονόητο (σε επίρρωση του ”ουδείς προφήτης στον τόπο του…) και έτσι στην έκδοση του επόμενου έτους, 1994, συμπεριλήφθηκε! 

Είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που, σαν πιστός υπήκοος της ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ, έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στην ιστορική μνήμη του ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ που επετεύχθη με ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ, ΑΛΛΑ… ΓΙΩΡΓΟ! 

Αλέξανδρος Μαργαρίτης». 

(σ.σ. στο φωτογραφικό λεύκωμα, η έγκριση της πρότασης από την Επιτροπή του «Γκίνες», η αναφορά στο γεγονός στο Βιβλίο Γκίνες και το πιστοποιητικό διά χειρός τού Γεωργίου Μαργαρίτη, γιου τού Αλέξανδρου).

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments