Αθλητισμός

Χαμός γίνεται στου Ρέντη – Το “πέσιμο” Λεμονή σε 4 παίκτες, ο “θυμός” τους και η …έκρηξη πριν την ΑΕΚ

Χαμός γίνεται στου Ρέντη – Το “πέσιμο” Λεμονή σε 4 παίκτες, ο “θυμός” τους και η …έκρηξη πριν την ΑΕΚ
Άλλα κόλπα από τον τεχνικό των πρωταθλητών! Ποιοι ξένοι ποδοσφαιριστές μπήκαν στο "στόχαστρό" του; Πώς θέλει να τους "τρελάνει" και γιατί

“Ανέστησε” ήδη τέσσερις, αλλά περιμένει την “έκρηξη” από άλλους τόσους! Ο λόγος για τον Τάκη Λεμονή, καθώς κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να “βγάλει” τον καλύτερο εαυτό από τους περισσότερους παίκτες του στο ματς με το Πλατανιά και πλέον, δουλεύει με μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά για την αξιοποίηση ακόμα περισσότερων παικτών.

Εχει υποσχεθεί άλλωστε, από τις “προγραμματικές” του δηλώσεις, κιόλας, ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, ενώ από την πρώτη στιγμή έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως όποιος δεν μπαίνει στην 11άδα, αντί να στενοχωριέται και να απογοητεύεται, θα πρέπει να θυμώνει για να γίνει καλύτερος και να πείσει τον προπονητή του να τον χρησιμοποιήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι βέβαιο πως στα επόμενα ματς ο 57χρονος προπονητής περιμένει να πάρουν τα …πάνω τους και να ανεβάσουν στροφές τρεις έμπειροι και πολύτιμοι παίκτες: Ο Τσόρι, ο Καρντόσο και ο Αλί Σισοκό!

Στον Αργεντινό “μαέστρο” έδωσε χρόνο συμμετοχής στο ματς με τον Πλατανιά και δείχνει να προσπαθεί να τον επαναφέρει στη δράση με ομαλό τρόπο και όχι απότομα, όπως έκανε ο Βασίλης Βούζας. Ο 35χρονος μπαλαδόρος έμεινε επί των ημερών του Πάουλο Μπέντο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης, ουσιαστικά βρέθηκε εκτός ομάδας από τον Γενάρη και μετά και ήταν λογικό να κατεβάσει και ο ίδιος στροφές, περιμένοντας απλά, να λήξει η σεζόν.

Ο Βούζας από τη μεριά του επέλεξε να τον ρίξει αμέσως στα βαθιά, κάτι που δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα και τώρα ο Λεμονής θέλει να βάλει τον παίκτη σε διαδικασία προετοιμασίας για τα μεγάλα ραντεβού με την ΑΕΚ. Ουσιαστικά, ο Λεμονής θέλει να δει πανέτοιμο για δράση τον Τσόρι τη Μεγάλη Πέμπτη, στον πρώτο ημιτελικό με την Ενωση στο Φάληρο και μέχρι τότε θα τον πάει συντηρητικά, ώστε ο 35χρονος να βρει ξανά τον καλό, αγωνιστικό του ρυθμό και εαυτό.

Ασφαλώς, μεγάλο στοίχημα για τον Λεμονή αποτελεί και η επιστροφή του Οσκαρ Καρντόσο στα γκολ, όπως επίσης, η ανάταση της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησής του. Κόντρα στον Πλατανιά, ο Παραγουανός έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, έχασε μια τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει και στο Λιμάνι εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι δεν θα αργήσει η μέρα που θα δούμε και πάλι κάποια σαφή στοιχεία από το “δολοφονικό ένστικτο” στο σκοράρισμα του 33χρονου επιθετικού.

Πολλά περισσότερα περιμένει όμως, ο Τάκης Λεμονής και από τον εξίσου έμπειρο, Αλί Σισοκό. Ο Γάλλος ήταν στο βασικό σχήμα σε όλες τις δοκιμές που έγιναν στον Ρέντη πριν από το ματς με τον Πλατανιά, αλλά στο τέλος έμεινε εκτός 18άδας. Προφανώς, ο Λεμονής κάτι παραπάνω περιμένει από τον έμπειρο μπακ, ο οποίος σύντομα θα χρειαστεί σίγουρα να “ξυπνήσει” και να “θυμώσει”, προκειμένου να βρεθεί στην ερυθρόλευκη 11άδα.

Οσον αφορά τα μεγάλα κέρδη του Ολυμπιακού μέχρι τώρα, δεν είναι άλλα από τη δυναμική επιστροφή στις καλές εμφανίσεις των Μάρκο Μάριν, Αντρέ Μάρτινς, Μανουέλ Ντα Κόστα και Αλεξίς Ρομαό.

Ο Γερμανός ήταν το “βαρόμετρο” στη νίκη επί του Πλατανιά, μπαίνοντας στο ματς αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Με εμφανώς αλλαγμένη ψυχολογία, περισσότερο ψυχωμένος από ποτέ και με διάθεση να δώσει απαντήσεις σε όλους, πήρε πρωτοβουλίες και από τα πόδια του ξεκίνησε και τελείωσε η φάση της ισοφάρισης σε 1-1!

Ο Πορτογάλος μέσος προερχόταν από μια σειρά κακών έως αδιάφορων εμφανίσεων, αλλά στο πρώτο ματς του Λεμονή δεν χρειάστηκε παρά μερικά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που πέρασε ως αλλαγή για να βγάλει στη φάση του 2-1 τη μαγική κάθετη πάσα προς τον Φιγκέιρας και να “ξεκλειδώσει” έτσι, τη συμπαγή άμυνα του Πλατανιά.

Σαφώς πιο ήρεμος σχετικά με το ρόλο του στην ομάδα και πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό του, Μάρτινς γύρναγε στην ερυθρόλευκη περιοχή για να παίρνει την “πρώτη μπάλα” και να φτιάχνει παιχνίδι.

Από τη μεριά του, ο Ρομαό κόντρα στον Πλατανιά έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. “Κατάπιε” πολλά χιλιόμετρα, πάτησε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και σκόραρε, βγάζοντας συνολικά ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο! Κι αυτό γιατί σίγουρα αισθάνθηκε πως δεν είναι απλά μια λύση ανάγκης, όπως του έδειχνε ο Μπέντο.

Τέλος, ο Ντα Κόστα “μεταμορφώθηκε” αμέσως προς το καλύτερο. Δεν χρειάστηκε κάποιο …μαγικό τρικ από τον Λεμονή για να συμβεί αυτό, απλά ο Μαροκινός απαλλάχθηκε από την υποχρέωση να “φτιάχνει” παιχνίδι από την άμυνα, αναζητώντας κάποιον ξεμαρκάριστο συμπαίκτη.

Χωρίς την μπάλα στα πόδια και αφοσιωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ο 30χρονος έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει ήρεμη δύναμη στα μετόπισθεν.

πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments