Αυτοδιοίκηση

Μαθητικά “γκολ ανθρωπιάς”, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Μαθητικά “γκολ ανθρωπιάς”, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου
Συνολικά συμμετείχαν 280 μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου από 17 σχολεία της πόλης. Ήταν αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα και θρησκεία και έγινε με σκοπό, να ενισχυθούν υλικά και ηθικά τα παιδιά εκείνα, που είτε, έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, είτε, έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με τη βία που γεννά κάθε πόλεμος. Και φυσικά να έλθουν οι μαθητές σε επαφή με τον αθλητισμό και να γνωρίσουν τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 2ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Αλληλεγγύης από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αμαρουσίου.

Συνολικά συμμετείχαν 280 μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου από 17 σχολεία της πόλης.

Το Τουρνουά Αλληλεγγύης, με την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας, ήταν αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα και θρησκεία και έγινε με σκοπό, να ενισχυθούν υλικά και ηθικά τα παιδιά εκείνα, που είτε, έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, είτε, έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με τη βία που γεννά κάθε πόλεμος. Και φυσικά να έλθουν οι μαθητές σε επαφή με τον αθλητισμό και να γνωρίσουν τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Το ποδοσφαιρικό τουρνουά που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του ARENA SOCCER, στον Παράδεισο Αμαρουσίου, παρακολούθησε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, βραβεύοντας τους νικητές. Ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Μπούρας στο καλωσόρισμά του, σημείωσε: «Βιώνουμε την αλληλεγγύη, όχι σαν ελεημοσύνη ή φιλανθρωπία, αλλά ως τρόπο ζωής που ενισχύει τη συλλογικότητα και την κοινωνική συνοχή» και συμπλήρωσε: « Οι δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης, ως πράξεις ανιδιοτελής, αποτελούν την ύστατη προσπάθεια διαχείρισης αυτής της παράλογης και πέρα από κάθε ηθική, πράξη αντίστασης, στην επίθεση που δέχεται η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια».

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία της, τόνισε ότι «στο Μαρούσι της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και του αθλητισμού, προτεραιότητα όλων μας είναι τα παιδιά» και πρόσθεσε: “Το ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης που έστειλαν  οι εκατοντάδες μαθητές μας που συμμετείχαν στους αγώνες και η μεγάλη προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων και φαρμάκων από τους γονείς και από τις συλλογικότητες της πόλης, υπογραμμίζουν ότι, μέσα από την ενότητα μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να κτίσουμε ένα καλύτερο αύριο”.  

Συγχαρητήρια στους μαθητές των σχολείων του Αμαρουσίου και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έδωσε και ο αντπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος, στον χαιρετισμό του τόνισε: «Η φετινή διοργάνωση και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής ήταν αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα ή θρησκεία και έγινε με σκοπό να ενισχυθούν υλικά αλλά και ηθικά τα παιδιά εκείνα που είτε έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση είτε έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με τη βία που γεννάει κάθε πόλεμος».

Συγκεντρώθηκαν γραφική ύλη, τρόφιμα μακράς διαρκείας, και ειδή πρώτης ανάγκης, τα οποία θα αποσταλούν στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου καθώς και στις Δομές Αλληλεγγύης και Φιλοξενίας Προσφύγων.

Παράλληλα υπήρξε και μία οικολογική δράση, με συλλογή ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών συσκευών για ανακύκλωση.

Το αντίτιμο των ανακυκλωμένων υλικών θα διατεθεί για την ενίσχυση των δράσεων αλληλεγγύης.

Το τουρνουά παρακολούθησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ελένη Λέκκα, Δημήτρης Σμυρνής, Πέτρος Κούκουζας, Παναγιώτης Σαγρής, Δημήτρης Κουτσουβέλης, Τάσος Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, συλλόγων και φορέων της πόλης.   

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments