Βιβλίο

“Στο πίσω κάθισμα”: Σύγχρονο αστυνομικό με φόντο την Αθήνα της κρίσης

“Στο πίσω κάθισμα”: Σύγχρονο αστυνομικό με φόντο την Αθήνα της κρίσης
Η Ευτυχία Γιαννάκη εγκαινιάζει την Τριλογία της Αθήνας με πρωταγωνιστή τον Χάρη Κόκκινο, έναν αστυνόμο που ζει στην σημερινή Αθήνα και προσπαθεί να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στα προσωπικά του θέματα και στα επαγγελματικά ζητήματα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένας σκηνοθέτης βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο υπόγειο του Θεάτρου Πλάκας. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και οι συνεργάτες του θα κληθούν να διαλευκάνουν μια υπόθεση που αναμένεται να απασχολήσει την κοινή γνώμη. Σύντομα θα αντιληφθούν ότι θα χρειαστεί να αναζητήσουν τα αίτια της δολοφονίας στο σκοτεινό παρελθόν του σκηνοθέτη, ξετυλίγοντας ένα κουβάρι κοινών μυστικών, συγκάλυψης και βίας στην καρδιά της σημερινής Αθήνας. Ταυτόχρονα, ο γιος του σαρανταπεντάρη Αστυνόμου συλλαμβάνεται με κατηγορίες που θα τον αναγκάσουν να βουτήξει στο δικό του οικογενειακό παρελθόν. Η πίεση του χρόνου και τα σφραγισμένα στόματα θα αποδείξουν ότι τα πράγματα δεν είναι ποτέ απλά για όσους βρέθηκαν στο πίσω κάθισμα. Σε μια κοινωνία όπου όλοι είναι ένοχοι, κάποιοι θα πληρώσουν το τίμημα, μεταξύ αυτών και ο Χάρης Κόκκινος. Οι ανακρίσεις θα συνθέσουν μια τοιχογραφία των κατοίκων της Αθήνας που πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία που δεν θα υπήρχε, αν δεν υπήρχε η πόλη και τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι κάτω από τον λαμπρό ήλιο της.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Ο Μυστικός Εφτά κάποτε του είχε πει ότι υπάρχουν δύο ειδών κοινά μυστικά που δεν μοιράζονται οι άνθρωποι. Το πρώτο είδος είναι τα μυστικά τα οποία γνωρίζουν οι περισσότεροι, αλλά δεν τα ομολογούν σε κανέναν και κυρίως μετά από ένα μοιραίο γεγονός, διότι τίθεται το εύλογο ερώτημα γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα. Γιατί δεν άνοιξαν το στόμα τους εγκαίρως, ώστε να προληφθεί το μοιραίο. Συνειδητοποιούν τη συνενοχή τους και, φυσικά, την καταπίνουν. Το δεύτερο είδος είναι κάπως πιο περίπλοκο. Πρόκειται για το κοινό μυστικό που είναι τόσο διαδεδομένο, ώστε οι μάρτυρες θεωρούν ότι είναι γνωστό ακόμη και στην αστυνομία, οπότε παραλείπουν να το αναφέρουν στις καταθέσεις τους. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να τεθούν ερωτήσεις ακόμη και για τα πιο προφανή. Ο Μυστικός Εφτά στήριξε την καριέρα του στα τελευταία. Αυτά που γνωρίζουν όλοι, αλλά κανείς δεν αναφέρει θεωρώντας τα δεδομένα. Ποιο είναι το κοινό μυστικό σε αυτή την υπόθεση; αναρωτήθηκε ο Χάρης».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο παρελθόν εκδόθηκε με ψευδώνυμο ένα ακόμη μυθιστόρημά της με τον τίτλο «Χάρντκορ» που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

ΤΙΤΛΟΣ: Στο πίσω κάθισμα 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ευτυχία Γιαννάκη Εκδόσεις ΊκαροςΣελ.: 440Τιμή: 15,50 €

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments