Ελλάδα

Φάληρο: Χτενίζει την περιοχή η ΕΛ.ΑΣ. για τον 4ο ληστή

Φάληρο: Χτενίζει την περιοχή η ΕΛ.ΑΣ. για τον 4ο ληστή
Τον θεωρούν βαριά οπλισμένο και πολύ επικίνδυνο. Δεν έχουν "σπάσει" οι δύο που έχουν συλληφθεί και δεν αποκαλύπτουν το όνομά του. Λίστα με Γεωργιανούς, Αλβανούς αλλά και Έλληνες κακοποιούς έχει φτιάξει η ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες βρισκόταν από τις αστυνομικές αρχές σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση σε Φλοίσβο και Παλαιό Φάληρο για τον φερόμενο ως αρχηγό της άγριας συμμορίας των ληστών που εισέβαλαν χθες το πρωί σε σπίτι ηλικιωμένης στο Παλαιό Φάληρο.

Ο καταζητούμενος είναι οπλισμένος και ιδιαίτερα επικίνδυνος. Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί ειδική ομάδα της Ασφάλειας που σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ο.Π.Κ.Ε, «χτενίζουν» ύποπτα σπίτια και στέκια των συλληφθέντων προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία.

Την ίδια ώρα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ έχουν οδηγηθεί και εξετάζονται τα τρία πιστόλια και το ένα περίστροφο που ανήκουν στους ληστές για να διαπιστωθεί αν και σε ποιες ενέργειες έχουν χρησιμοποιηθεί.

Οι δύο συνεργοί του, πάντως, που έχουν συλληφθεί, δεν έχουν “σπάσει” και κρατάνε το στόμα τους κλειστό για το ποιος είναι ο φερόμενος ως αρχηγός τους, με αποτέλεσμα να κάνουν πιο δύσκολο το έργο της αστυνομίας, που έχει φτιάξει μια άτυπη λίστα με περίπου 150 σκληρούς αλλοδαπούς ληστές, Γεωργιανούς, Αλβανούς και άλλων εθνικοτήτων ενώ υπάρχουν και 50 Έλληνες που έχουν δείξει ιδιαίτερη βιαιότητα στις ενέργειες τους και έχουν αποφυλακιστεί στις αρχές του 2016.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας που πιάστηκαν με τα έγγραφα της αποφυλάκισης πάνω τους μετά την εισβολή στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου στη συμβολή των οδών Θησέως και Μουσών όπου διαμένει η ηλικιωμένη με την οικιακή βοηθό, όπως προέκυψε οι δύο συλληφθέντες είναι ένας Αρμένιος και ένας Ρώσος, ενώ ο νεκρός ληστής είναι Μολδαβός ο οποίος είχε περάσει απο τις φυλακές Αλικαρνασσού για ληστείες και ανθρωποκτονία.

O Ρώσος είχε αποφυλακιστεί για σωρεία ληστειών σε ΕΛ.ΤΑ, χρηματαποστολές και τράπεζες, ενώ ο Αρμένιος για κλοπές. Και οι δύο είχαν αποφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2015, ενώ ο Ρώσος είχε καταδικαστεί γιατί το 2009 λήστεψε υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στην Καλλιθέα και στην προσπάθειά του να διαφύγει πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ένα 12χρονο κοριτσάκι που περνούσε τυχαία έξω από την τράπεζα, καθώς και έναν ακόμη περαστικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments