Ελλάδα

Στάση εργασίας στα κέντρα φιλοξενίας στη Σάμο και στη Χίο

Στάση εργασίας στα κέντρα φιλοξενίας στη Σάμο και στη Χίο
Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στα κέντρα φιλοξενίας στη Σάμο την Τετάρτη 5/4 10.00 - 13.00 και τη Χίο την ίδια ημέρα 09.00-14.00 και 14.00-17.00.

Ανακοίνωση εξέδωσαν εργαζόμενοι κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ σε hotspot δύο νησιών του Αιγαίου, με την οποία ενημερώνουν ότι «προχωράμε σε στάση εργασίας στα κέντρα φιλοξενίας στη Σάμο την Τετάρτη 5/4 10.00 – 13.00 και τη Χίο την ίδια ημέρα 09.00-14.00 και 14.00-17.00».

Αναλυτικά:

Οι εργαζόμενοι του κοινωφελούς προγράμματος σε Σάμο, Χίο, Κω, Φιλιππιάδα, Λαμία, Δράμα, Σχιστό Περάματος, Μαλακάσα και Λάρισα απαιτούμε να μη γίνει καμία απόλυση. Διεκδικούμε την ανανέωση των συμβάσεών μας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και σταθερή δουλειά για όσο διαρκεί το προσφυγικό με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Παρά τον καθησυχασμό των προηγούμενων μηνών, είναι ξεκάθαρο πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απόλυση των εργαζομένων του προγράμματος. Η απόφαση αυτή θα στείλει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζoμένους, θα αποψιλώσει δραματικά τις ήδη σαθρές κρατικές δομές στα Κέντρα Φιλοξενίας και θα δημιουργήσει τεράστια κενά στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

Δημιουργούνται ερωτηματικά από ποιον θα προσφέρονται αυτές οι υπηρεσίες στους πρόσφυγες, σε μια περίοδο που αναμένεται να αυξηθούν οι ροές, δεδομένου ότι τα hotspot είναι ήδη υποστελεχωμένα και είναι γνωστή η ανεπάρκεια κρατικών και αξιοπρεπών υπηρεσιών, επιτρέποντας στις ΜΚΟ να δραστηριοποιούνται απομυζώντας εκατομμύρια ευρώ.

Το προσφυγικό ζήτημα, δύσκολο και σύνθετο από τη φύση του, απαιτεί καθαρές λύσεις. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με την πολιτική της κυβέρνησης. Μια πολιτική η οποία στηρίζεται στην ύποπτα ανεπαρκή κρατική οργάνωση, που εκμεταλλεύεται εργαζομένους με ολιγόμηνες συμβάσεις και ανύπαρκτα δικαιώματα, που σιγοντάρει τον χορό των χρηματοδοτήσεων που έχουν στήσει με «ανιδιοτέλεια» η ΕΕ και οι ΜΚΟ.

Στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και για όσο καιρό συνεχίζονται οι πόλεμοι και οι προσφυγικές ροές, είναι αναγκαίο να παρέχονται επαρκείς και αξιοπρεπείς κρατικές υπηρεσίες, που θα προσφέρονται όχι από ευκαιριακό, αλλά από μόνιμο και σταθερό προσωπικό. 

Αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε το δικαίωμά μας στη δουλειά. 

Στην προσπάθειά μας αυτή συμπαραστέκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (οι διοικητές Δομών, οι Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές, Εμπορικοί Σύλλογοι και οι Σύλλογοι Εργαζομένων, οι πρόσφυγες, οι τοπικές κοινωνίες), καθώς όλοι αντιλαμβάνονται την κομβική σημασία του έργου μας.

Συντονίζουμε τις δράσεις μας, σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλα τα camps, σε όλη την Ελλάδα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΑΜΟΥ, ΚΩ, ΧΙΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, ΛΑΜΙΑΣ, ΔΡΑΜΑΣ, ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ, ΣΧΙΣΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments