Υπουργείο Εργασίας: Όσοι βουλευτές έλαβαν το έκτακτο βοήθημα το επέστρεψαν | Pagenews.gr
Pagenews Team 4 Απριλίου 2017, 14:34 4 Απριλίου 2017, 14:34

Σε λογαριασμούς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) επανακατέθεσαν τα χρήματα όσοι από τους βουλευτές έλαβαν το έκτακτο βοήθημα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Στην σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται μάλιστα ότι ηκαταβολή της έκτακτης οικονομικής παροχής, τον Δεκέμβριο, σε περιορισμένο αριθμό βουλευτών, οφείλεται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία χορήγησής της.

Επίσης, το υπουργείο επισημαίνει ότι «ενώ η οικονομική αποδοτικότητα και η επίτευξη πλεονασμάτων του ΕΦΚΑ ενισχύουν τη βιώσιμη προοπτική της κοινωνικής ασφάλισης και τούτο αποτελεί την κυρίαρχη είδηση των ημερών, κάποιοι επιχείρησαν να θέσουν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης την καταβολή του βοηθήματος του Δεκεμβρίου σε βουλευτές και, μάλιστα, εν αγνοία τους, σαν να επρόκειτο για σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείρισή τους.


«Όσοι επέλεξαν να μην ψηφίσουν υπέρ της ενίσχυσης των συνταξιούχων και, ειδικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρούν ανά διαστήματα ανεπιτυχώς να απαξιώσουν την κοινωνική σημασία της παροχής αυτής».


Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η έκτακτη οικονομική παροχή προς υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού, ανήλθε σε 629.483.000 ευρώ και δόθηκε σε 1.577.503 συνταξιούχους.

Ετικέτες: