Διεθνή

Αγία Πετρούπολη: Καζάκος ο βομβιστής σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες (pics)

Αγία Πετρούπολη: Καζάκος ο βομβιστής σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες (pics)
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης είχε σχέσεις με εξτρεμιστικούς θύλακες των φανατικών ισλαμιστών που δρουν στη Ρωσία. Δείτε φωτογραφίες του από τις κάμερες ασφαλείας.

Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες που δίνουν οι ρωσικές αρχές στα ΜΜΕ είναι ελάχιστες, εκτιμάται ότι αυτουργοί της χθεσινής πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης είναι είτε Τζιχαντιστές, είτε Τσετσένοι αυτονομιστές.

Αν και επίσημα οι Ρώσοι διστάζουν να αναφέρουν ακόμα και τον χαρακτηρισμό τρομοκρατική επίθεση, οι τζιχαντιστές χθες πανηγύριζαν πως το νέο μακελειό φέρει την υπογραφή τους, ενώ οι και οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής στρέφονται προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις.

Θεωρώντας ότι υπήρξαν τουλάχιστον δύο βομβιστές αυτοκτονίας, ο ένας εκ των οποίων διέφυγε και καταζητείται, οι ρωσικές αρχές ερευνούν τα ανθρώπινα υπολείμματα ενός άντρα κεντροασιατικής καταγωγής, τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκρηξης.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο φερόμενος ως εις εκ των δραστών της επίθεσης είχε σχέσεις με εξτρεμιστικούς θύλακες των φανατικών ισλαμιστών που δρουν στη Ρωσία.

Οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τρία καρέ του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος ήταν 22 ετών με καταγωγή από τον Καζακστάν. Σε αυτές τις φωτογραφίες φαίνεται να φορά κόκκινο μπουφάν, γυαλιά και ένα σκούρο πράσινο καπέλο, ενώ στην πλάτη έχει ένα σακίδιο. Ένα άλλο στιγμιότυπο τον δείχνει με σφιγμένες γροθιές να περπατά στον δρόμο.

Ο 22χρονος από το Καζακστάν πως πιστεύεται πως ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας

Έτσι, οι έρευνες πλέον στρέφονται στο ενδεχόμενο ο βομβιστής αυτοκτονίας να έδρασε μόνος και να ήταν εκείνος που πριν εκραγεί και παρασύρει στο θάνατο ακόμα δέκα άτομα, να τοποθετήσει και την δεύτερη βόμβα στον γειτονικό σταθμό του μετρό.

Αρχικά, οι Ρώσοι διακινούσαν πως ύποπτος είναι ένας γενειοφόρος μεσήλικας, που «έμοιαζε» με την στερεοτυπική εικόνα των ακραίων ισλαμιστών που έχουν οι περισσότεροι στο μυαλό τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά διεθνή δημοσιεύματα. Εκείνος όμως, όταν είδε την φωτογραφία του στα μέσα ενημέρωσης παραδόθηκε στις αρχές και δήλωσε ότι είναι αθώος και δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments