Διεθνή

Πορτογαλία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο

Πορτογαλία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο
Στις εγκαταστάσεις κατασκευής πυροτεχνημάτων βρίσκονταν τουλάχιστον 15 άτομα - Πάνω από 100 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων στην Πορτογαλία σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους για τουλάχιστον 7 εργαζόμενους νεκρούς.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το εργοστάσιο βρίσκεται στο χωριό Αβοές, στην περιοχή της Κοιλάδας Ντούρο, κοντά στην πόλη Λαμέγκο, η οποία ανήκει στη επαρχία του Οπόρτο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν σχεδόν αμέσως, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες, κατέφτασαν σε διάστημα μόλις 10 λεπτών στο σημείο.

Όπως αναφέρουν πορτογαλικά ΜΜΕ, πάνω από 100 πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη, ενώ υποστηρίζονται από δυνάμεις της αστυνομίας και από μεγάλο αριθμό ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου, Μάριο Ρεμπέλο, υπάρχουν αναφορές για 7 νεκρούς, ωστόσο η λίστα μπορεί να μεγαλώσει, καθώς το εργοστάσιο βρισκόταν σε λειτουργία την ώρα που συνέβη η έκρηξη. Η αστυνομία από την πλευρά της κάνει λόγο για πέντε ή έξι νεκρούς.

Μέσα στις εγκαταστάσεις εκείνη την τραγική στιγμή, υπήρχαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments