Υγιεινές τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο | Pagenews.gr
Pagenews Team 4 Απριλίου 2017, 10:23 4 Απριλίου 2017, 10:23

Στις διατροφικές μας συνήθειες, είτε είναι υγιεινές, είτε όχι, το πιο σημαντικό είναι να διέπουν το μέτρο.

Σε περίπτωση που καταναλώσουμε ανεξέλεγχτες ποσότητες, είναι πολύ πιθανό να βλάψουμε τον οργανισμό μας, ασχέτως αν το εν λόγω γεύμα που κάναμε θεωρείται υγιεινό ή ανθυγιεινό.

Σας παραθέτουμε παρακάτω τρεις υγιεινές τροφές που καλό είναι να καταναλώνουμε με μέτρο:


Σπανάκι και παντζάρια

Πρόκειται για δύο πολύ θρεπτικά λαχανικά, τα οποία όμως έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε οξαλικά. Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα οξαλικά δεν δημιουργούν κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες διαταραχές που απαιτούν τον περιορισμό τους. Μια από αυτές είναι οι πέτρες στα νεφρά. Ένα μεγάλο ποσοστό των λίθων των νεφρών είναι πέτρες οξαλικού ασβεστίου.

Καστανό ρύζι

Είναι σίγουρα πιο υγιεινό από το λευκό και ανήκει στην οικογένεια των υδατανθράκων, που είναι απαραίτητοι για καλή υγεία. Το ρύζι όμως έχει την ιδιότητα να απορροφά το αρσενικό που υπάρχει στο έδαφος και το νερό. Ειδικά το καστανό ρύζι έχει την τάση να απορροφά περισσότερα βαρέα μέταλλα από τους άλλους τύπους ρυζιού.

Τόνος σε κονσέρβα

Σίγουρα παρέχει πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ο τόνος σε κονσέρβα περιέχει όμως και υψηλά ποσοστό υδραργύρου, ένα βαρύ μέταλλο που μπορεί να βλάψει το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο των εμβρύων και των μικρών παιδιών.