Αθλητισμός

Είναι στην καλύτερή του φάση!

Είναι στην καλύτερή του φάση!
Πως Λυμπερόπουλος και Ουζουνίδης έφεραν τον Παναθηναϊκό σε επίπεδο… ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και η… απέλαση του Λέτο. Γράφει ο Νικόλας Βασιλαράς.

Αφήσαμε 1-2 μέρες να περάσουν, να κάτσει και η σκόνη του ματς στο ΟΑΚΑ και να δούμε που πάει το πράγμα. Ε που να πάει; Αν ερχόταν κανείς στη χώρα τη Δευτέρα το πρωί μπορεί και να μην είχε πάρει χαμπάρι ότι νίκησε ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ. Για το «παλιόπαιδο» τον Λέτο θα του λέγανε, για τον οποίο το μόνο που δεν έχουμε ακούσει ακόμη είναι να τον απελάσουν. Απλά για γέλια…

Και για να τελειώνει η ιστορία να πούμε δυο πράγματα. Κατανοώ την ανάγκη της ΑΕΚ να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, διότι αν το πάει στο αγωνιστικό η μπάλα χάθηκε μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι το «κατάλαβαν» και αυτοί και ο Μάνταλος μια μέρα αργότερα, όταν είχε αρχίσει και να παραδέχεται και ο τελευταίος την τεράστια αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο ματς.

Κατανοώ επίσης και όσους έκριναν έως ένα βαθμό την ενέργεια διότι όντως δεν ήταν πρέπουσα κι αυτό δεν χωρά συζήτηση. Μην το πάμε όμως στο άλλο άκρο. Αντρικό είναι το άθλημα, υπάρχει και η λεγόμενη ποδοσφαιρική αλητεία την οποία ο Σέμπα την έχει και με το παραπάνω, θα τιμωρηθεί εσωτερικά και πιθανότατα εξωτερικά και πάμε παρακάτω. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό είναι. Τι άλλο να γίνει δηλαδή; Να ζητήσουμε επανάληψη του αγώνα; Να τον ξεκινήσουμε με δέκα και με χάντικαπ δυο – τρία γκολ; Πάει, τελείωσε. Όχι άλλο «κάρβουνο». Αλλωστε, στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε.

Αφήστε να μην θυμηθούμε και πόσες ακόμη παρόμοιες ενέργειες πέρασαν στο ντούκου και δεν ασχολήθηκε κανείς. Εχει την πλάκα του βέβαια να βλέπεις και να ακούς («αντικειμενικούς») τύπους που δεν έχουν τολμήσει ούτε να ψιθυρίσουν λέξη για εγκληματικές οργανώσεις, διαιτητικά όργια και λοιπές ομορφιές, τους νεροκουβαλητές του συστήματος δηλαδή, να σου κουνάνε το δάκτυλο για τον Λέτο. Αλλά τι να λέμε τώρα ρε παιδιά; Εδώ μας «αγάπησαν» μέχρι και οι Ολυμπιακοί. Είδαν το φως το αληθινό και με ένα στόμα μια φωνή λένε και γράφουν και σε επίπεδο δημοσιογραφικό και οπαδικό, μέσω σχολίων, για το πόσο αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ.

Μέχρι και με τον… Βαρούχα συμφωνούν. «Πέναλτι – μαρς» σου λένε ακόμη του Κλωναρίδη. Που δεν εξετάζω αν είναι ή δεν είναι, το είπαμε άλλωστε και τις προάλλες. Απλά άμα γινόταν και δινόταν εις βάρος τους θα ξεσήκωναν τον κόσμο. Τόσο «πειστικοί» είναι κι αυτοί. Σε λίγο δε θα έρθουν και σαν υπερασπιστική γραμμή του Λέτο ώστε να αποδείξουν πόσο εν βρασμώ ήταν επειδή τον προκάλεσε ο Μάνταλος. Μπας και δεν παίξει κι αυτός μεταξύ τους.

Πάμε όμως παρακάτω, διότι και πολύ ασχοληθήκαμε. Το θέμα μας είναι ο Παναθηναϊκός, άσχετα αν κι αυτά τον Παναθηναϊκό πρέπει να απασχολούν αφού τα βρίσκει μπροστά του. Όπως και τα της διαιτησίας. Αλλά επειδή τώρα τα λάθη είναι… ανθρώπινα, δεν πρέπει να μιλάς. Ασχετα αν όλως τυχαίως ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ αμφισβητούμενες φάσεις που ήταν υπέρ σου δόθηκαν εναντίον σου. Για τόσο καλό «μοίρασμα»μιλάμε. Ούτε καν δύο με μια. Και αν αυτός ο «αλήτης» ο Μπεργκ δεν τους έβαζε στα δίχτυα στο 90’εσύ θα ήσουν ο γραφικός και ο κλαψιάρης και οι άλλοι οι ψυχάρες.

Η ουσία λοιπόν ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊός βρίσκεται στην καλύτερή του φάση. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, όλους μας λυπεί που δεν μπορεί να συνδυαστεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος που χάθηκε νωρίς, αλλά τουλάχιστον το φορμάρισμα έχει συμβεί σε μια κρίσιμη περίοδο που κρίνεται τόσο η κατάταξη στο πρωτάθλημα όσο ΚΥΡΙΩΣ ένας τίτλος, το Κύπελλο.

Επίσης, είναι αυτονόητο, αλλά ακόμη κι αυτό πρέπει να το λέμε ότι αυτό που έχει συντελεστεί από τον Ουζουνίδη είναι ένα (ποδοσφαιρικό) θαύμα. Και μάλιστα μεγάλο, όχι μικρό. Ενα θαύμα το οποίο σε αυτόν τον βαθμό δεν νομίζω να περίμενε ούτε ο ίδιος, ειδικά τις μέρες των γιορτών όπου τα είχε βάψει μαύρα χάνοντας μέρα παρά μέρα και από ένα παίκτη.

Ο Μαρίνος, σε συνεργασία βέβαια με τον Λύμπε, αλλά και με το υπόλοιποι επιτελείο κατάφεραν να μεταμορφώσουν τον Παναθηναϊκό από μια ομάδα που δεν… άντεχες να την βλέπεις, σε ένα σύνολο που σε χορταίνει μπάλα. Με κινήσεις μέσα, αλλά και έξω από το γήπεδο, μα κυρίως με ΚΑΝΟΝΕΣ και ΛΟΓΙΚΗ. Γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τρίπλες και γκολ, μετράνε και τα γύρω- γύρω.

Η εσωτερική τιμωρία του Ζέκα αλλά και η επικείμενη του Λέτο για παράδειγμα είναι ΘΕΜΑ. Διότι παλιά, όχι και τόσο παλιά, θα πέρναγε στο ντούκου. Χόρευε ας πούμε ο Ιμπάρμπο ως τις πέντε το πρωί στο δωμάτιο και ανέβαζε βίντεο παραμονή του ντέρμπι και δεν άνοιγε μύτη. Για να μην πιάσουμε γυμναστές, προσθήκες στο ιατρικό και άλλα πολλά. Είπαμε για να παίξεις καλή μπάλα εκτός από το να έχεις καλούς παίκτες χρειάζεται να εξασφαλίσεις και το σχετικό περιβάλλον. Και οι άνθρωποι που βρίσκονται τώρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα δείχνουν πως ξέρουν τον τρόπο…

πηγή:  sdna.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments